Efterlyst. En man från Angered infann sig inte vid fängelse för att avtjäna sitt straff och är nu eftersökt. Foto: Mostphotos (genrebild)

28-åring dömd för våldtäktsförsök – efterlyst

En man från Angered, dömd för våldtäktsförsök är efterlyst. Orsaken är att han inte dök upp vid fängelset när han skulle börja avtjäna sitt straff.

  • Publicerad 14:56, 1 okt 2020

Den 28-åriga mannen är hemmahörande i Angered och dömd för att ha fört bort en ung kvinna som han sedan försökte våldta vid en vägkant i Småland, 2018.

Men när han skulle börja avtjäna sitt straff på två år och tre månaders fängelse fick Kriminalvården inte tag i honom. Det visar handlingar som nyhetsbyrån Siren har tagit fram.

Inga spår

28-åringen är eftersökt men ännu finns inga spår av var han kan befinna sig.

Nu har Kriminalvården utfärdat en efterlysning.

Det var i februari i år som mannen dömdes i hovrätten för olaga frihetsberövande, våldtäktsförsök och sexuellt ofredande, efter att ha fått samma påföljd i tingsrätten.

Han skulle enligt planen ha inställt sig på anstalten Tillberga men ska nu förpassas till närmsta slutna anstalt eller häkte, enligt efterlysningen.

Fört bort kvinna

Brottet han är dömd för utfördes hösten 2018. Han förde bort en kvinna för att sedan utsätta henne för våldtäktsförsök vid en parkeringsficka i ett skogsparti.

Flera andra trafikanter blev vittnen till delar av händelsen och slog larm till polisen. En medåtalad man som dömdes till ett års fängelse i tingsrätten frikändes sedan helt i hovrätten.