Barnet hittades vid Coop i Bäckebol, drygt 6 kilometer från förskolan. Det var också vid Coop som den 39-åriga kvinnan greps. Foto: Thomas Johansson/TT

39-åringen tog bebis – nu åtalas hon

Den 39-åriga kvinna som misstänks för att ha fört bort en 6 månader gammal bebis på Hisingen för drygt en månad sedan åtalas nu för olaga frihetsberövande.

  • Publicerad 09:54, 26 feb 2019

Det var vid klockan 14 tisdagen den 22 januari som en mamma lämnade sitt lämnat sitt sex månader gamla barn i en barnvagn utanför en förskola i Gerrebacka på Hisingen. Hon gick in på förskolan och hämtade sitt andra barn. När hon kom ut igen var barnet och barnvagnen borta.

Polisen inledde ett stort sökpådrag och efter en och en halv timme upptäckte en privatperson barvagnen med barnet i vid köpcentret i Bäckebol.

En 39-årig kvinna greps senare i en affär i köpcentret misstänkt för att ha fört bort barnet. Nu åtalas hon misstänkt för olaga frihetsberövande och ringa narkotikabrott.

Försvunnen bebis hittades av väktare – kvinna gripen för människorov

39-åringen anhållen misstänkt för människorov

Kvinnan förnekar brott och säger att hon inte visste om barnet när hon tog barnvagnen. Hon uppger att hon upptäckte barnet först när hon kom till Bäckebol och att hon då valde att lämna barnet i vagnen på parkeringen.

Hon förekommer i flera tidigare domar som bland annat rör flera av snatteri, stölder, rattfylla och våld mot tjänsteman.

I ett yttrande från Kriminalvården i en av domarna framgår att kvinnan levt ett välordnat liv fram till 2011 då hon i samband med en utmattningsdepression utvecklade ett tablett- och alkoholberoende. Det framgår också att hon flera gånger gjort försök för att förändra sin livssituation genom att vara både drog- och alkoholfri.

Vi är GBG