Foto: Byrd/ Sina Farhat

46 nya hyresrätter i Lövgärdet

Nu tas första spadtaget till 46 nya lägenheter i Lövgärdet. Samtidigt sker en upprustning av stadsdelens centrum.

  • Publicerad 11:48, 5 nov 2020

Redan nu äger fastighetsjätten Viktoria Park över två tusen lägenheter i Göteborg. Nu blir det ytterligare några fler. Hösten 2021 ska de 46 nya lägenheterna i Lövgärdet vara inflyttningsklara.

– Vi är riktigt glada över att kunna förstärka vårt hållbara förvaltningsarbete här i Göteborg. Genom att rusta upp fastigheterna, både inne och ute och skapa fler bostäder gör vi våra bostadsområden mer attraktiva, säger Glenn Malmberg, Regionchef Victoria Park.

Sedan 2015 har Victoria Park stått som ägare till fastigheterna i Lövgärdet, som för närvarande består av 1 300 lägenheter och kommersiella lokaler. Nu är tanken att använda den befintliga byggrätten för att förtäta området med ännu fler hyresrätter.

Vid årsskiftet planerar man också att ta ett krafttag om Lövgärdets centrum. Ett projekt som beräknas ha invigning nästa sommar.

– För att lyfta området ska vi omvandla Lövgärdets centrum till en inbjudande och trygg mötesplats för alla lövgärdetsmedborgare att besöka, skriver regionchefen Glenn Malmberg i ett pressmeddelande.