Höstlov. Stadslantgården Galaxen i Bergsjön går att besöka under höstlovet. Foto: Lina Isaksson

5 tips till ett lyckat höstlov

Oavsett om du väljer att kalla det läslov, eller kort och gott höstlov, finns det mycket att hitta på för unga i nordöstra och östra Göteborg. Här kommer tips på fem platser som fixar aktiviteter.

  • Publicerad 16:36, 2 nov 2021

Föreningen Galaxen

Ideella föreningen Galaxen driver en stadslantgård på Galaxgatan i Bergsjön. Under höstlovet har de ordnat aktiviteter från måndag till torsdag. Det blir bland annat ponnyridning och turer med höst och vagn för en mindre summa. Kaféet är öppet klockan 10-15.

Blå Stället

På Blå stället visas film med Halloween-tema och flera teaterföreställningar för unga. Veckan bjuder också på flera workshops. Du kan bland annan skapa med återbrukat material och låta garn och tyg ge liv till konsten. Hela programmet finns på Blå ställets hemsida.

Kortedala bibliotek

Här firas läslovet som sig bör. Veckan börjar med en invigning av bibliotekets nya sagorum. Måndag, 1 november, blir det sagostund för de mindre barnen mellan klockan 11-15. Dagen efter dyker BK Häckenspelaren Jonathan Rasheed upp för att prata fotboll och böcker. Då blir det även utlottning av fotbollsböcker. Klockan 14-16, tisdag 2 november. Fler programpunkter finns på bibliotekets hemsida.

Kulturskolan Angered

Ordnar aktiviteter i Kulturskolans lokaler i Angered centrum, men också i Lärjehallen i Hjällbo. Du kan prova på att dansa balett, anmäla dig till en gitarrverkstad eller gå en cirkus workshop. Mer info finns på Kulturskolan Angereds hemsida. Många av aktiviteterna kräver föranmälan.

Hammarkullens parklek

Under höstlovet blir det varierade aktiviteter som dansskola, höstlovspyssel och ansiktsmålning på Hammarkullens parklek. På tisdag, 2 november, är artisten Mama Gumbo inbjuden för att spela sin musik. Det sker mellan klockan 14-15.30.