Trots det tillgängliga läget utmed Högsboleden stannar inte en enda buss vid Sjupundsgatans hållplats på varken helger eller vardagskvällar efter klockan 19.

Då måste man istället ta sig till Marklandsgatan, Axel Dahlströms torg eller Tolvskillingsgatan.

Britt-Marie Hallberg, boende i Högsbohöjd, hade gärna velat att Västtrafik lät linje 16 återigen trafikera Sjupundsgatan, med tanke på det nya bostadsområdet Ekebäckshöjd.

– Linjen drogs in eftersom det var för dåligt underlag, men nu har det byggts 750 nya lägenheter, mataffär och ett äldreboende. Hållplatsen finns ju så det borde inte vara så svårt att låta bussen stanna där.

Hon menar också att hållplatsen används av många besökare till Västra kyrkogården.

– Kommer man från kyrkogården eller Ica-butiken och ska upp till Högsbohöjd så blir det långt att gå ända upp till Tolvskillingsgatan, särskilt om man är lite äldre.

Nytt kvarter. I Ekebäckshöjd intill Pennygången i Högsbohöjd har det nyligen öppnat bland annat mataffär, gym och äldreboende.

Nytt kvarter. I Ekebäckshöjd intill Pennygången i Högsbohöjd har det nyligen öppnat bland annat mataffär, gym och äldreboende.

Johanna Roos

Västtrafik utreder

Jenny Sandkvist, kommunikatör på Västtrafiks presstjänst menar att man känner till problematiken.

I ett mail till GöteborgDirekt skriver hon:

"Vi har uppmärksammat förändringarna i området runt Sjupundsgatan och fått till oss önskemål från våra resenärer om att linje 16 även ska stanna där. När vi utvecklar trafiken utgår vi från resandestatistik, kundsynpunkter och på de långsiktiga planerna för kollektivtrafiken och utgångspunkten är alltid att förbättra för så många som möjligt"

Vidare skriver hon:

"Våra trafikutvecklare kommer därför att utreda möjligheterna för att linje 16 ska stanna vid Sjupundsgatan och se om en förändring är möjlig att genomföra under nästa år."