Efter spårvagnsolyckan. Allvarligt men stabilt läge för en 80-årig kvinna. Foto: Mostphotos

80-årig kvinna vårdas efter spårvagnsolyckan: "Allvarliga skador"

Flera personer fördes till sjukhus efter spårvagnsolyckan i Frölunda i går eftermiddag. Enligt Sahlgrenskas pressjour vårdas en kvinna i 80-årsåldern fortfarande för allvarliga skador. Ett barn som skadades har fått lämna sjukhuset.

  • Publicerad 09:24, 8 feb 2018

LÄS MER:Två spårvagnar i krock

Det var vid 16.30-tiden i går som larmet kom om en spårvagnsolycka strax efter hållplatsen Nymilsgatan i Västra Frölunda. En spårvagn ska då av oklar anledning ha kört in i en annan vagn bakifrån.

Enligt polisens uppgifter fördes flera personer till sjukhus. En kvinna i 80-årsåldern vårdas fortfarande med allvarliga skador.

– Läget är allvarligt men stabilt. Hon vårdas fortfarande, säger Fredrik Dahlstedt på Sahlgrenskas pressjour.

Hur ser det ut för övriga?

– Enligt våra uppgifter så är det fyra personer som vårdats hos oss efter olyckan. Ett barn har fått lämna sjukhuset nu, sen är det ytterligare två personer som vi inte kunnat lokalisera. De kan vårdas hos oss eller så kan de ha fått lämna, säger han.

Polisen har upprättat en förundersökning om vårdslöshet i trafik och Göteborgs spårvägar har även startat en egen utredning. Något som görs direkt på plats.

– Man går ju igenom vagnarna till exempel och teknik och historik kring vad som hände på plats. Vi har samtal och tar hand om förarna som var inblandade och ger det stöd som de behöver, säger Annette Johansson, kommunikationschef på Göteborgs spårvägar.

Hur mår förarna?

– Jag har ingen information om det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG