Uppskrämd. "Hon blev väldigt skärrad", berättar Eva Sterling om sin dotter. Foto: Markus Andersson

9-åring antastad på busshållplats i Tuve

En främmande man gned sig mot Evas dotter Olivia vid en busshållplats i Tuve. När han följde efter dem även på bussen kom två medresenärer till undsättning.

  • Publicerad 07:05, 20 sep 2016

– De är änglar för mig verkligen. Båda viftade bort det, men för oss betydde det så mycket att de ställde upp.

Förra veckan skulle Eva Sterling och hennes 9-åriga dotter Olivia ta bussen till dotterns dansskola. Medan de väntade i vindskyddet vid Norumsgärde kom en främmande man in och gned sig mot Olivia.

Mor och dotter försökte gå undan, men mannen följde efter.

– Han tittade på Olivia och andades häftigt, berättar Eva.

När han inte lät dem vara ifred på bussen heller grep två killar in. De båda var inte i sällskap med varandra men hade också väntat vid Norumsgärde och sett hela förloppet.

– En av dem gav oss sin plats och sa att han skulle skydda oss, säger Eva Sterling.

Därefter följde en hetsig diskussion när killarna försökte förmå mannen att lämna Eva och hennes dotter ifred. Väl framme vid dansskolan hoppade beskyddarna av tillsammans med Olivia och Eva, och motade tillbaka den antastande mannen som försökte göra detsamma.

När det dessutom visade sig att dansklassen var inställd erbjöd de sig att vänta in Evas man som kom och hämtade henne och Olivia.

– Det betyder så mycket att min dotter får se att det finns människor som gör sådant utan att kräva något i gengäld.

Under bussresan var Olivia nervös berättar Eva, och efter de klivit av kom tårarna. Den natten kunde dottern inte sova ensam och danslektionen veckan därpå ville hon helst åka bil till.

– Jag försöker säga att vi ska tänka på alla gånger det gått bra att åka buss, men klart det är en jobbig situation, säger Eva Sterling.

Nu hoppas hon komma i kontakt med killarna som såg till att historien inte slutade ännu värre.

– Vi alla, men speciellt min man, vill tacka dem för vad de gjorde.

Vi är GBG