WATT. De olika grupperna kallas 75-wattare och 150-wattare beroende på hur långa passen är. Foto: Privat

A-laget där alla jobbar ideellt

A-laget, eller Aktivitetslaget som de egentligen heter, har tränat tillsammans i 40 år. Gruppen startade som en rehabiliteringsgrupp på Sahlgrenska, men nu är alla välkomna.

  • Publicerad 10:23, 5 nov 2019

För 40-år sedan startade Sahlgrenska en rehabiliteringsgrupp för hjärtopererade. Efter 30 år lades gruppen ned. Då tog medlemmarna själva över och driver den nu helt ideellt.

– Av någon anledning ville Sahlgrenska inte längre ha gruppen. Så vi tog över och bildade en idrottsförening vi kallar Aktivitetslaget, eller A-laget för att det är lite roligare, säger Georg Jonasson, en av medlemmarna.

Gymnastikikon hyllas efter 50 år som ledare

Han har varit med i 20 år. Men några medlemmar har varit med sedan starten.

Varje vecka måndag till fredag arrangerar Aktivitetslaget pass för olika grupper i Sahlgrenskas gymnastiksal.

– Mycket är också det sociala. Man träffas två gånger i veckan, samtalar och har roligt. Det är en social gemenskap, säger Georg Jonasson.

Medlemmarna betalar en medlemsavgift som täcker passen och olycksfallsförsäkringar. Georg Jonasson är noga med att poängtera att ingen i föreningen får betalt.

– Det är helt oavlönat. Vi har ett samarbete med universitetet. Fysioterapeuter som läser sista året på utbildningen får möjlighet att använda oss som övningsgrupp, säger Georg Jonasson.

De yngsta deltagarna är runt 50 och de äldsta 90 plus.

– Alla är välkomna. Det är både förebyggande gymnastik för att hålla sig frisk och kry och rehabilitering för de som eventuellt är opererade för något de råkat ut för.

Har ni plats för fler deltagare?

– Ja då! De som vill vara med kan ringa oss och komma och testa om det passar dem, säger Georg Jonasson.

Aktivitetslaget

Vill du veta mer om Aktivitetslaget eller provträna?

Kontakta

Stefan Krook: telefon 0706260064

eller

Agneta Peterson: telefon 0706837733

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57