VINNARE. Far och son, Stellan Björk och Mathias Björk, Alelyckans Sportcenter AB, Vinnare Årets företag 2019. Foto: Hamid Raziullah

Alelyckans Sportcenter prisas

Alelyckans Sportcenter har funnits i 45 år. Nu prisas familjeföretaget och får årets utvecklingspris i Angered-Nordost Företagarförening.

  • Publicerad 15:30, 4 apr 2019

”Alelyckans Sportcenter är ett unikt familjeföretag som visar på enastående entreprenörskap och nytänkande.” Så lyder juryns motivering när Alelyckans Sportcenter utses till vinnare och får årets utvecklingspris i Angered-Nordost Företagarförening.

– Stoltast blir jag när jag tänker på att vi, aldrig fått en krona i bidrag till vår verksamhet och ändå förmått att klara oss i över 40 år. Alelyckans Sportcenter har alltså under alla år inte belastat Göteborgs skattebetalare med en (1:-) krona, säger Stellan Björk VD för Alelyckans Sportcenter i ett pressutskick.

AB Alelyckans Sportcenter invigdes redan hösten 1974 med fokus på racketsporter, vilket fortfarande håller är aktuellt.

– En del lite udda sporter har också passerat revy på sportcentret. Den mest originella måste varit en rullande skidbacke som placerades på en squashbana. Det senaste tillskottet är fyra banor med Pickleball. Så hallen har hela tiden utvecklats på olika sätt, men ändå behållit sin grund, berättar Stellan Björk.

På loven erbjuder sportcentret även Göteborgs ungdomar att sporta för en subventionerad summa, vilket även gäller föräldrar och anhöriga som vill delta

Idag har Alelyckans Sportcenter 18 anställda och varit en första kontakt och givit ungdomar en fot in på arbetsmarknaden.  Nyligen har det även tillkommit två nytillskott i hallen. I november 2018 invigdes av lunchrestaurangen Alvas och en konferensdel.

AB Alelyckans Sportcenter

AB Alelyckans Sportcenter invigdes hösten 1974.

Initiativtagare var göteborgaren Vilhelm Björk. Som kompanjon hade han Svenska Tennisförbundets generalsekreterare Sten Heyman.

Idén till Alelyckans Sportcenter fick Vilhelm Björk när han dagligen passerade de tomma vattenbassängerna vid Alelyckan.

Tidigare pristagare:

 BodyCote, Thelander & Östling, Estrella, Babak Kött & Chark, DataNova Sweden AB , Serneke AB , Saigon food och K A Lungren AB.

Vi är GBG