Ålgräset i fokus när ministern besökte Göteborg

Mikroplaster och ålgräs stod på agendan när Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin besökte Göteborg under tisdagen. Och det var inga roliga besked som presenterades av experterna.

  • Publicerad 19:00, 16 maj 2017

Det var en fullspäckad dag för Isabella Lövin (MP) när hon under tisdagen besöket Göteborg. Hon tillsammans med miljöminister Karolina Skog (MP) och kommunalrådet Ulf Kamne (MP) bjöds på en båttur ut i Göteborgs hamn. Under båtfärden lyftes två miljöutmaningar som Göteborg och Sverige står inför, mikroplasterna och det hotade ålgräset som har försvunnit med 60 procent i Göteborg.

– Göteborg och resten av Sveriges kommuner har en viktigt roll att spela här, genom att bana vägen och visa att det går att hitta smarta lösningar, säger Isabella Lövin.

Läs även: Flera nya naturreservat I Göteborg

GöteborgDirekt har tidigare berättat om Göteborgs Stads satsningar på att stoppa utsläppen av mikroplaster från bland annat konstgräsplaner i staden. Men Ulf Kamne ser att det finns viktiga åtgärder man kan genomföra också på statlig nivå.

– Det Göteborg kan göra för att motverka spridningen är att välja produkter som inte innehåller mikroplaster och testa nya miljövänliga alternativ till granulatet i konstgräsplanerna. Men från statligt håll skulle jag vilja se att man bland annat sänker hastigheten för att minska mikroplasterna från våra vägar, förklarar Ulf Kamne.

Karolina Skog tillägger:

– Fördelen kommunerna har i arbete med här frågorna är att de kan agera mycket snabbare än vad vi kan. Så det är jättebra att kommunerna agera nu.

Läs även: Nu ska mikroplasterna bort

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG