Jobbar hårt. Two Years Vacation album- och turnéaktuella. Foto: Kai Martin

Allt annat än semester för Two Year Vacation

Band- och albumnamn är en paradox. Göteborgsbandet Two Year Vacation ligger allt annat än på latsidan. Nu är debutalbumet "Slacker Island" klart.

  • Publicerad 17:10, 28 mar 2019

De väver drömmar om ledighet och en illusion om ett lättjefullt liv. Men för Two Year Vacation handlar vardagen snarare om att pussla ihop arbete med strävan efter att göra musik och få spela in den och spela den ute.

Trägna har bandet sedan 2016, beroende på vem man frågar, jobbat med att göra klart debutalbumet "Slacker Island". På vägen blev det skivkontrakt med tyska Cloud Hills i samarbete med Warner Music, vilket gör spännvidden för distribution global.

– Det är skönt att ha ett bolag. Det har hjälpt oss mycket, säger Max Hessman.

– De kom in efter att halva arbetet med albumet var gjort. De pushade oss vidare och bolaget ville att vi skulle göra bättre ifrån oss, fortsätter György Barocsai, som inte bara är basist utan också bandets producent.

Inte så konstigt, kanske, för hans arbetsplats är Svenska Grammofonstudion, där inte bara albumet är inspelat. Det när också där som bandet startade och gjort sina rep.

Albumreleasen är i slutet av mars. Inför, kring och efter är det mycket spelande för Two Year Vacation, inkluderat en konsert i Los Angeles innan det är dags för Tyskland, bandet största och mest väsentliga marknad.

– Vi sökte oss aktivt dit och har spelat på allt från ölkaféer till nattklubbar, säger Max Hessman.

Two Year Vacation

Är: David Furbacken, trummor, Anton Tuvesson, sång, Max Hessman, keyboard, Johan Magnusson, gitarr, och György Barocsai, bas. Från Göteborg. Bildades 2012. Nuvarande sättning sedan 2016, samma år kom bandets EP "Dresscode: Safari" och "Sience fiction". Debuten kom 2014 med singeln "Canned heat".

Aktuella: Med debutalbumet "Slacker Island" 29 mars, spelningar i Los Angeles och Tyskland med kommande festivalspelningar.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG