Antalet anmälda rån och bilstölder minskar i Angered. Foto: bert hoflund

Allt färre rån och bilstölder i Angered

Antalet anmälda rån och bilstölder i Angered är lägre än på tio år. Det visar färska siffror från Brottsförebyggande rådet.

  • Publicerad 18:40, 1 feb 2017

2016 anmäldes det rekordfå rån och bilstölder i stadsdelen Angered, sett till de senaste tio åren. Antalet anmälda bilstölder uppgick till totalt 67, vilket är lägre än något år sedan 2006 och 70 procent lägre än snittet per år sedan 2006.

Även antalet anmälda rån minskade förra året och var färre än något år sedan 2006. Därtill var det 40 procent lägre antal i snitt per år, också sedan 2006.

Fredrik Lennartsson, kommunpolis på Angeredspolisen, tror att siffrorna är del av en större trend av minskad brottslighet.

– Det är väldigt positivt, naturligtvis. När det gäller personrån har vi gjort framgångsrika utredningar på sistone. Är det ungdomar som begår brotten så påverkar det statistiken om de lägger av ett tag.

Fredrik Lennartsson berättar att polisen i Angered arbetar mycket med synlighet och våldsbrott som rån och misshandel i offentlig miljö är prioriterade områden.

– Vi jobbar hårt med detta och det ger nog resultat.

När det gäller bilstölder tror Fredrik Lennartsson att det är svårare att stjäla en bil idag. De tekniska svårigheterna påverkar troligtvis statistiken på ett positivt sätt.

Att brottsligheten minskar generellt i Angered är inget Fredrik Lennartsson kan bekräfta, även om han tycker att BRÅs siffror ser lovande ut.

– Men brottsligheten minskar i hela landet. Det är bara gängkriminalitet och nätbrott som ökar, säger Fredrik Lennartsson, kommunpolis i Angered.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG