Brott. Tillståndet för en man i 30-årsåldern som skottskadades under måndagen ska fortfarande vara allvarligt men stabilt. Foto: Direktpress

Allvarligt skadeläge för skottskadad man

Under måndagseftermiddagen skottskadades en man i 30-årsåldern i anslutning till en frisörsalong på Hisingen. Vittnen ska ha sett en maskerad, misstänkt gärningsman lämna platsen strax efter händelsen.

  • Publicerad 11:55, 4 jan 2022

Ett flertal vittnesuppgifter pekar på att en yngre person iklädd covidmask eller munskydd ska ha lämnat platsen.

Strax innan klockan 15 under måndagseftermiddagen larmades polis och ambulans mot en frisörsalong i Lundby. Inringaren hade hört vad hen uppgav lät som en skottlossning i närheten.

När polisen anlände till platsen påträffade de en skottskadad man i 30-årsåldern inne i en lokal. Den skadade mannen fördes till sjukhus med allvarlig skador.

Enligt Göteborgs-Posten ska en maskerad man synts lämna platsen. "Troligen gärningsman" skriver polisen på sin hemsida.

– Ett flertal vittnesuppgifter pekar på att en yngre person iklädd covidmask eller munskydd ska ha lämnat platsen. Vi eftersöker naturligtvis honom, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst, till GP.

Spärrade av platsen

I samband med händelsen spärrade platsen av och en förundersökning med rubriceringen försök till mord inleddes. Polisen har tagit in ett par personer till förhör och genomfört en dörrknackning i området. Under utredningsarbetet kommer material från övervakningskameror att analyseras och polisen kommer att genomföra fler vittnesförhör.

Under tisdagsförmiddagen bekräftade Sahlgrenskas pressjour att mannens tillstånd fortfarande är allvarligt, men stabilt.

Vi är GBG