Allvarsmän för kärlekens och tålamodets skull

Målmedvetet har Mattias Persson och Christoffer Rönnmark slipat på sin musik. Pianobaserade kärleksballader med allvarstema – inifrån och ut. – Det finns en framtid för allvaret, säger Mattias Persson.

  • Publicerad 17:15, 1 apr 2018

De kamperade ihop i Göteborgsbandet Chandra – Christoffer Rönnmark på trummor, Mattias Persson på piano. Men då bandet la ner tog det ett tag innan de åter möttes.

– Jag hade bestämt mig för temat efter en låt jag gjort som heter "Förälskelse", säger Mattias Persson.

När han så träffade Christoffer Rönnmark igen fick den förre trummisen frågan om han ville vara med. Med ett jakande besked började duon Persson & Krall att skrida till verket. Sex år senare kommer resultatet. Först med singeln "Brutna blommor". Ett helt album ligger och väntar på sin release.

– Att spela in har tagit ett och ett halv år. Det har tagit sin tid, men i vår värld har det gått fort, förklarar Mattias Persson som tillsammans med Christoffer Rönnmark har ändrat och skapat nytt i en nogsam process.

– När vi träffas i vår lokal i Vasastan kan vi sitta till det ljusnar, om vi får feeling. Men ibland kommer det ingenting alls. Det varierar, säger Christoffer Rönnmark, som skiftat trummorna på flygel för att backa upp Mattias Perssons sång.

Kärleksballad med allvarstema är duons röda tråd. Mattias Persson förklarar:

– Få saker är så allvarliga och viktiga som kärleken. Det är dessutom något vi kan något om.

Persson & Krall

Är: Mattias Persson, piano och sång, och Christoffer Rönnmark, piano.

Från: Göteborg.

Aktuella: Som duon Persson & Krall med premiärlåten "Brustna blommor" (släppt på Långfredagen och releasspelning på Ödmans musik samma kväll).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG