Älvsborg FF i hårdträning med West Bromwich

Älvsborg FF:s juniorer fick under höstlovsveckan expertträning då tränare från fotbollsakademin i West Bromwich besökte klubben. "De har lite nya tricks och knep att lära ut", säger spelare Beatrice Molin.

  • Publicerad 16:50, 3 nov 2019

Under höstlovsveckan hade Älvsborgs FF besök från West Bromwich academy. Tre tränare höll under veckan träningar med Älvsborg FF:s 12- och 13-åringar.

– De har lite nya tricks och knep att lära ut och kommer med nya idéer. Så det är jätteroligt, säger Beatrice Molin, spelar i Älvsborgs FF.

2012 startade Älvsborg ett samarbete med den välrenommerade fotbollsskolan West Bromwich academy. Då åkte de och besökte dem på hemmaplan, 2013 kom de för första gången till Älvsborg och nu är de här igen.

– De kräver mer av spelarna och är väldigt välutbildade, de jobbar dagligen åtta timmar med att träna barn så de har en helt annan erfarenhet än vad vi har, säger Peter Westlund, utbildningsansvarig och föreningsutvecklare.

En av tränarna som var här i veckan var Richard Holmes.

– Jag tycker det går bra. Det syns att de har roligt och de är väldigt engagerade och visar varandra mycket respekt vilket är viktigt, säger Richard.

Är en vecka tillräckligt med tid?

– Det är aldrig tillräckligt med tid, säger Richard och skrattar.

Älvsborg har planer på att utöka besöken från West Bromwich academy till tre gånger om året.

– Det blir många extratimmar träning per år för våra medlemmar men vi ser att det ger resultat, säger Peter Westlund.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57