Säkrar markinnehav. Köpet av tomten på Ringön (till höger) för framtida utveckling av Frihamnen och området runt nya Hisingsbron. Foto: Älvstranden Utveckling

Älvstrandens mångmiljonaffär: Köper del av Ringön

Älvstranden Utveckling har köpt en tomt på Ringön för 63 miljoner kronor av Renova. Syftet är att säkra utvecklingen av Frihamnen. "Kommer vara en del av Göteborgs framtida centrum", säger vd, Lena Andersson.

  • Publicerad 14:05, 3 sep 2019

Frihamnen är under utveckling och kommer att genomgå stora förändringar framöver. För att säkra markyta inför kommande år har Älvstranden Utveckling köpt en fastighet på Ringön av Renova för 63 miljoner kronor.

— Fastigheten ligger i ett område som kommer vara en del av Göteborgs framtida centrum och är därför viktig när staden utvecklas, Frihamnen och området runt nya Hisingsbron är avgörande när Göteborgs centrum växer över till Hisingen, säger Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling, i ett pressmeddelande.

Jubileumsparken nominerad till finaste landskapspriset

Jubileumsparken som redan nu är en populär samlingsplats i området kommer att utvecklas ytterligare. Samtidigt färdigställs de tillfälliga bostäderna på Kvillepiren och man räknar med att de första hyresgästerna flyttar in vid årsskiftet.  

Klart för 800 nya lägenheter i Frihamnen

Parallellt pågår även ett fördjupat utredningsarbete kopplat till bland annat markförhållanden och tekniska förutsättningar för Frihamnen i stort.

Resultatet från utredningen kommer i sin tur ge förutsättningar för att arbetet med planprocessen ska gå vidare. Beslut om det väntas komma under hösten.

Chocknotan: Spårvagnsdepån på Ringön en halv miljard dyrare

Vi är GBG