Angered centrum – tuff uppgift för ny förvaltare

Läckande tak, trasig parkering och krånglande ventilation. När Balder tog över Angered centrum för ett år sedan var handelsplatsen i stort behov av upprustning. "Men jag brinner verkligen för Angered och vill att det ska bli bra, säger Balders förvaltare Kevin Holgersson.

  • Publicerad 05:30, 12 mar 2018

En av de första sakerna som hamnade på den nya förvaltarens bord var den eftersatta parkeringen utmed spårvägen som var sliten och hade stora hål på flera ställen.

– Det var en stor fråga. Det var dessutom felaktig skyltning och för få parkeringsautomater. Besökarna förväntades ha parkeringsskiva, vilket inte är så vanligt här vilket ledde till att många fick böter. Det var inte bra eftersom vi vill att folk ska komma hit, berättar Kevin Holgersson när vi träffas på Balders kontor med utsikt över torget som ramas in av frukt- och fiskhandlarna.

Läs också: Angereds centrum får nya ägare

Sedan dess har parkeringens potthål lagats provisoriskt och när vädret tillåter ska delar av parkeringen få helt ny asfalt. Under året har man också fått lägga energi på att byta ventilationsaggregat, sex hissar, målat trapphus och ökat belysningen i centrumgången och vid ingången till norra huset.

– Det fanns stor förbättringspotential. Jag märkte också att intresset från angeredsborna var enormt. Redan innan jag börjat hade jag 180 mejl. Det motiverar mig, säger Kevin Holgersson.

När Göteborg Direkt frågat sina läsare vad de tycker om centrat har nedskräpningen engagerat många. Kevin Holgersson menar att man jobbar med frågan. Bland annat har man satt upp fler askkoppar längre bort från entréerna och bytt företag som sköter markskötseln till LP Entreprenad.

– Vi vill fortsätta dialogen och ge dem en chans. Vi ställde frågor till kunderna och de tyckte att det blivit bättre, men vi vill att alla ska tycka det. När vi kom fick vi också ta bort 127 kvadratmeter klotter. Det återkom flera gånger, men då gäller det att trötta ut dem. Nu har det gått tre månader sedan vi tvingades sanera så vi ser en positiv trend.

De slumpvis utvalda handlare som vi pratat med upplever bytet av förvaltare som positivt. En av dem är fiskhandlaren Bertil Wiklander.

– Jag kan inte säga annat än att det är positivt. Nu har man någon att prata med om man undrar något, vilket man inte kunde innan, säger Bertil Wiklander.

Inne i köpcentrat har nu två nya butiker flyttat in och endast en lokal står tom. De butiker som redan finns i gallerian har besittningsrätt, vilket innebär att de inte kan sägas upp.

– Vi får kämpa för att få hit verksamheter, helt enkelt plocka upp telefonen och ringa själva. Vi skulle vilja bredda utbudet. En sportbutik, optiker och teknikbutik är vi intresserade av och vi jobbar långsiktigt med det, säger Kevin Holgersson.

Hur hoppas du att Angered centrum utvecklats om fem år?

– Vi vill att det ska vara en hel och ren handelsplats som är det naturliga valet för de 49 000 angeredsbor som bor här. Vi vill att det ska fungera och vara en bra mix av verksamheter. Jag brinner verkligen för Angered och vill att det ska gå bra för handlarna.

På Balders "Att-göra-lista":

Målning av garage samt lastgata

Tätning av läckande glaskupol

Byte av entrépartier till centrum

Renovering av skadade fasader

Markarbete för mer långsiktig lösning av asfaltsskador

Byte till armaturer med bättre ljusspridning på torget.

Byte samt utökning av armaturer i garage

Byte av rullband vid Edels samt ICA

Byte av 7 ventilationsaggregat

Byte av 150 meter samlingsledning som förser alla fastighetens avlopp

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG