Utbildningsminister Gustav Fridolin är en av alla som ska delta i manifestationen. Foto: Edvin Bergström/Fredrik Hjerling

Angered samlas mot våldet

I dag arrangerar en manifestation för den mördade läraren i Lövgärdet. Samtidigt fortsätter polisen sitt arbete med förhör, spaning och teknisk undersökning.

  • Publicerad 12:00, 15 maj 2017

På måndagseftermiddagen vid klockan 17 startar manifestationen vid Blå Stället. Sedan marscherar man tillsammans mot Lövgärdet för en minnesstund.

– Vi vill visa att vi är emot våldet och att vi är många fler än de kriminella. Det är inte bara familjen som sörjer. Hela området sörjer en vän och motor i hela Angered, säger Amir Kader, en av arrangörerna.

Amir Kader var nära vän med den unge mannen som mördades i Lövgärdet i torsdags. Familjerna var också goda vänner och umgicks. Han beskriver honom som en stor förebild.

I Lövgärdet ska familjemedlemmar, vänner och bekanta hålla tal och läsa dikter. Manifestationen avslutas sedan vid den plats där det tragiska hände.

– Vi räknar med flera hundra, kanske upp mot tusen personer. Människor från Stockholm har hört av sig för att komma ner. En av deltagarna är utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).

Varför känns den här manifestationen viktig?

– Vi måste tydligt visa att det inte är acceptabelt. Det ska inte ske. Det får inte ske. Vi vill visa på goda grejer i Angered. Mediebilden är att det bara brinner. Men vi håller ihop. Alla vi, vi är ett. Oavsett religion, kön eller etnicitet, säger Amir Kader.

LÄS MER: Polisens svåra uppgift: Förhöra barnen

Polisens förundersökningsledare Annika Johansson vill inte kommentera utredningen men berättar att de gjort många förhör och fortsätter arbetet med hög frenesi.

– Vi jobbar för fullt med spaning, förhör och teknisk undersökning, säger hon.

Finns det någon misstänkt?

– Det finns ingen skäligen misstänkt, säger Annika Johansson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG