HOTELLDAGEN. På Scandic Opalen fick Ifrah Abdirisak och Hafsah Mohamed och andra elever från Angeredsgymnasiet en inblick i hotellyrket. Foto: Lina Isaksson

Angeredselever bäddar för framtiden

Balansera tallrikar, laga wraps och bädda sängar. Under hotelldagen på Scandic Opalen får elever från Angeredsgymnasiet testa på olika yrken inom hotellbranschen.

  • Publicerad 16:47, 5 mar 2019

Från tionde våningen på Scandic Opalen skymtar ett vidsträckt men dimmigt Göteborg. Men Rakia Isaak, Ifrah Abdirisak och Hafsah Mohamed har inte tid för att beundra utsikten. De satsar allt för att vinna bädda-sängen-tävlingen.  

– Först tänkte jag att vi kommer klara detta jättesnabbt men det blev stressigare än vad vi trodde, säger Hafsah Mohamed.

"Vi behöver medarbetare"

Tjejerna, tillsammans med andra elever från introduktionsklasser från Angeredsgymnasiet, testar på olika yrkesroller som hotellbranschen erbjuder. Förutom att bädda sängar på tid, har de fått öva på att bära tallrikar, glas och vika servetter som ett proffs. Lunchen fick de också fixa själva under ledning av hotellets kock.

– För oss handlar det dels om ett socialt engagemang dels är det ett sätt för oss att nå en målgrupp som vi kanske inte hade nått annars. Vi behöver medarbetare och vill förmedla att det finns massa olika jobb på ett hotell att ungdomarna behövs här, säger Linda Abrahamsson, hotelldirektör Scandic Opalen.

Drömyrken

Hotelldagarna sker i samverkan med My Dream Now, en organisation som skapar broar mellan skola och arbetsliv med visionen att alla unga ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar.

Och i dag är hotellet fyllt med framtidsdrömmar; polis, affärskvinna, ingenjör, lärare och pilot.  

Men kan ni tänka er att jobba på hotell?

– Ja, jag trodde att man behövde erfarenhet men jag kommer söka sommarjobben direkt när jag kommer hem, säger Hafsah Mohamed.

– Ja, jag tror att det är roligast i köket eller med house keeping, säger Ifrah Abdirisak.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG