På övervakningskameran från Vårväderstorget syns tre av gärningsmännen springa mot Vår krog och bar. Foto: Polisen

Anhöriga nekas ersättning efter krogskjutning

Anhöriga till ett av dödsoffren på Vår krog och bar nekas ersättning från Brottsoffermyndigheten. ”Genom sin inblandning i kriminell verksamhet har X utsatt sig för en ökad risk att skadas” skriver de i sitt beslut.

  • Publicerad 12:38, 12 sep 2017

Den 18 mars 2015 sprang två maskerade personer med automatvapen in på restaurangen Vår krog och bar på Vårväderstorget. Flera gäster skadades när männen öppnade eld. Två personer sköts till döds.

Tre anhöriga till ett av dödsoffren, den man som beskrivs som måltavla för attacken, begärde ersättning av Brottsoffermyndigheten för sitt lidande. Nu får de avslag på sin begäran.

Brottsoffermyndigheterna skriver i sitt beslut att de inte ifrågasätter att det inträffade har inneburit ett stort lidande för de anhöriga men att den döde mannan utsatte sig själv för ökad risk att skadas genom sin inblandning i kriminella kretsar.

Hovrätten dömde sju män för delaktighet i skjutningen där de förutom fängelsestraff ska betala skadestånd på 75.000 kronor till var och en av de anhöriga. Brottsoffermyndighetens avslag handlade om de anhöriga hade rätt till statlig ersättning istället för det utdömda skadeståndet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG