Foto: Kristian Risenfors

Anhöriga överklagar domen mot Tynneredspappan

Anhöriga till Tynneredspappan som dödade sin familj i september förra året överklagar nu domen till Högsta domstolen. De vill att han döms till livstids fängelse.

  • Publicerad 16:31, 16 maj 2019

Brott. (Bild ur polisens förundersökningsmaterial.) Foto: Polisen

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Den sjunde februari i år beslutade tingsrätten i Göteborg att döma pappan till rättspsykiatrisk vård. Rätten motiverar domen med att enligt den rättsmedicinska undersökningen ska mannen varit påverkad av en allvarlig psykisk störning då morden begicks.

Nu överklagar närstående till familjen domen till Högsta domstolen och vill att pappan döms till livstids fängelse.

När de först överklagade domen till hovrätten förändrades domen endas så att den dömde ska betala ytterligare ett skadestånd på 60 000 kronor så nu tar de alltså ärendet vidare ytterligare ett steg.

Nu döms pappan för morden i Tynnered

Bakgrund

Vid fem-tiden på söndagsmorgonen, den 2 september, ringde en man hemmahörande i Tynnered till polisen och berättade att han hade tagit livet av sin familj.

När polisen kom dit hittade de en död kvinna och två döda barn inne i lägenheten. Mannen greps och lägenheten spärrades av för en teknisk undersökning.

Pappan häktads då på sannolika skäl misstänkt för mord i tre fall i februari i år dömdes han för morden i Göteborgs tingsrätt.

Pappans erkännande – dödade fru och barn

Vi är GBG