Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson ser positivt på att myndigheten flyttas till Göteborg. Foto: Edvin Bergström

Ann-Sofie välkomnar Göteborgs nya myndighet

Myndigheten för kulturanalys flyttar till Göteborg. Det meddelade regeringen tidigare i veckan. – Det här kommer bli en positiv vitamininjektion för Göteborgs kulturliv, säger kommunstyrelsens ordförande, Ann-Sofie Hermansson.

  • Publicerad 18:42, 30 aug 2017

Regeringen vill flytta sju myndigheter från Stockholm till andra orter i Sverige för att bryta trenden där allt fler myndigheter centraliseras till huvudstaden. Myndigheten för kulturanalys flyttas till Göteborg och enligt beslutet ska flytten vara genomförd till hösten 2018.

– Jag tycker det är klokt att man försöker decentralisera myndigheterna men det finns ju fortfarande många myndigheter kvar som jättegärna får komma hit, säger Ann-Sofie Hermansson.

Myndigheter för kulturanalys uppgift är i huvudsak att bidra till att utveckla kulturpolitiken för att skapa bättre förutsättningar för verksamma inom kulturen i Sverige. Med myndigheten för jämställdhet redan i staden ser Ann-Sofie Hermansson det här som en bra kombo.

Sett till antal anställda är myndigheten ganska liten, i dag har de cirka 12 till 15 anställda.

– Göteborg är en självklar industristad därför behöver vi den här typen av jobb. För flyttar en industriarbetar till Göteborg så finns det ofta en sambo med som behöver jobba med något, säger Ann-Sofie Hermansson.

Om myndigheten

Kulturanalys har ansvaret för merparten av den officiella statistiken inom kultur och fritid.

De genomför också regelbundet kulturvaneundersökningar bland vuxna och barn och unga.

Myndigheten gör även lägesbedömningar utifrån till de kulturpolitiska målen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG