Annica är världsmästare i fylliga fransar

Glöm mascaran! Nu är det fransförlängning som gäller – vare sig du är 20 eller 80. I helgen tog fransstylisten Annica Strömberg från Göteborg guld i kategorin volymfransar under helgens VM-tävlingar i Amsterdam.

  • Publicerad 14:18, 14 feb 2018

VM i ögonfransförlängning i Amsterdam lockade inte mindre än 200 deltagare från 20 olika länder.

En av dem var Annica Strömberg, fransstylist på skönhetssalongen 87 kvadratmeter i Linnéstaden, som tog guld i kategorin volymfransar.

Men det handlar inte bara om att få till den tätaste fransraden, lika viktigt är det att designen är anpassad efter ögats form.

– Domarna tittar bland annat på om man anpassat längden och tjockleken efter modellens naturliga fransar. Man tittar också på om de sitter rakt och att man använt rätt mängd lim.

Växande trend

Sedan hon började arbeta som fransstylist för sex år sedan har mycket hänt, inte minst när det gäller attityden till ögonfransförlängning.

– I början frågade folk om det var mina riktiga ögonfransar. Nu frågar de istället vem jag går till. Det är inte konstigt längre och man kan ju få allt från stora dramatiska fransar till bara lite mascaraeffekt.

Annica Strömberg har kunder i alla åldrar och menar att de allra flesta är ute efter en naturlig look.

– Trenden är att man vill behöva göra så lite som möjligt. Många av mina kunder är stressade småbarnsföräldrar som inte har tid att sminka sig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG