Aktiv. Annica Svensson har tagit upp gammal musik och gör den ny. Foto: Emelie Lager

Annica Svensson klär gammal karriär i ny dräkt

Hon har synts sjungande i "Doobidoo" och på scen med Tomas Ledin. Just nu är hon en av artisten på the Concept i Göteborg. Men med Dive vill Annica Svensson ta upp den förlorade tråden för 20 år sedan. – Jag vill inte stå som 80-åring och inte ha gjort detta, säger hon.

  • Publicerad 16:40, 7 nov 2018

Annica Svensson är sångerskan som hörs och syns på de flesta scener i Göteborg. Mest känd, kanske, som sångerska i "Doobidoo", Lasse Kronérs underhållningsprogram, och med Tomas Ledin och hans krogshow på Rondo 2011.

Men hon är en artist som sliter hårt här och nu, från glamour på nya the Concept (före detta Gamle Port) till uppträdande på Danmarksfärjan, Liseberg eller i vardagsrum. Eller som artistbokare. Inget är för stort eller för smått för henne.

Annica Svensson har varit artist i över 20 år, men just starten kan hon ändå inte släppa. Det var då hon jobbade med den finske producenten Henkka Niemistö. Låten "Dive" var tänkt som en isbrytare, stora planer skissades. Mer musik gjordes, men slutligen skrinlades allt.

Nu har hon tagit upp tråden igen.

– Jag vill inte stå som 80-åring och inte ha gjort detta, säger hon.

Så när hon träffade gitarristen och vännen samt tillika producenten Mats Jenséus, som hon uppträdde med i "Rock of the 80's" förra våren, frågade hon.

– Jag undrade om han inte kunde prodda upp dem. Han sa ja och huvudsyftet är inte att "breaka", utan att få göra musik, förklarar Annica Svensson.

Nu är det så äntligen dags för "Dive" att möta sin publik och det tillsammans med fotograf Emilie Lagers video till låten. Releasen är fredag 9 november med releasefest på Dorsia.

– Ja, jag måste ha det tidigt, för jag jobbar ju på the Concept senare.

Samtidigt som hon knyter an till den uppdaterade dåtiden med "Dive", så skriver teamet på ny musik.

– Vi kommer pumpa ut musik, säger Annica Svensson förtjust.

– Vi gör detta själva och kommer släppa singlar lite då och då. Vi vill att låtarna ska få vingar.

Annica Svensson

Är: 45-årig sångerska och arrangör från Göteborg, som sjunger allt från jazz till schlager, pop till rock. Har stått på de flesta scener i Göteborg från Kajskjul 8, Liseberg, Rondo, Oakleys till Trädgår'n. Men även i Thailand, på Danmarks- och Finlandsbåtarna. Har också jobbat som programpresentatör för Viasat/TV3 i London.

Har: Medverkat i "Doobidoo", Tomas Ledins "Showtime", "Rock of the 80's", "Bluesmothers", "Hårspray" och "Cabaret Lorensberg"… bland annat.

Aktuell: Med projektet Dive och låten "Dive" som kommer i dagarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Bandet som kommit ut på andra sidan med nytt album

Nyheter Aguson & Stormen har lyckats göra ny musik tack vare Google Manager Med bo- och jobbpålarna nedslagna på olika platser i Sverige har Aguson & Stormen svårt att få verksamheten att gå ihop. Men de fyra killarna lyckas och är aktuella med nya albumet "Ut på andra...måndag 19/11 13:19

Göteborgarnas fulspolningar: ”Ser ungefär ut som en kebabrulle”

Nyheter ”Toaletten är ingen papperskorg” Varje dag spolas över 2200 kilo skräp ner i toaletterna i Göteborgsregionen. En av de största bovarna är våtservetter.måndag 19/11 11:18

Dagens namn – 19 november

Nyheter FILM Det tidigaste belägget för ett av dagens namn i Sverige är från 1200-talet.måndag 19/11 10:30

Kullavikselever knep segrar i internationell robottävling

Nyheter Årskurs åtta från Kullaviks montessoriskola tog hem tre deltävlingar i First Lego League på Chalmers. "Det var både nervöst, roligt och spännande att följa eleverna", säger läraren Cecilia Sjölin.lördag 17/11 12:00

Seriestöld på Frölunda Torg – sex butiker utsatta

Nyheter Hade preparerade väskor I veckan genomfördes en kupp mot flera butiker inne på Frölunda torg. Tjuvarna hann stjäla varor för 4 000 kronor innan de kunde stoppas av väktare.fredag 16/11 15:17

Vi är GBG

    Vi är GBG