Bostadskö. Annika Sörenssons liv förändrades snabbt när hennes sambo gick bort. Hon har inte längre råd att bokvar o

Annika, 63, riskerar förlora huset efter sambons död

Annika Sörenssons liv förändrades snabbt när hennes sambo gick bort. Hon har inte längre råd att bo kvar i huset och står nu i kö till en bostadsmarknad som är allt annat än hoppingivande.

  • Publicerad 12:00, 6 aug 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Omkring 220 000 människor står i kö för en lägenhet på Boplats Göteborg. Trots det är den akuta bostadsbristen en valfråga i skymundan. Göteborg Direkt ger nu några av de köande ett ansikte och lyfter fram deras berättelser.

Först ut är Annika Sörensson, 63:

"Jag har bott här i 32 år nu men min man hade huset innan vi träffades, hade vi köpt det tillsammans hade det ju varit bättre.

Min man var sjuk och vi hade pratat om det men han tyckte inte att det var någon fara för det finns ju sambolag sa vi. Men jag tänkte ändå att det inte kändes riktigt bra så jag ställde mig i bostadskö. Sedan blev han ännu sjukare och i höstas gick han bort.

Vi hade inte gift oss så jag får inte ärva något av min man. Nu ska vår son köpa ut huset så jag har ju inget helt bestämt datum då jag måste flytta.

Det är ju en stress. Det känns som att jag måste tacka ja till allt. Vi har en dotter som bor i andra hand och hennes kontrakt har löpt ut så hon letar också.

Det känns konstigt att flytta här ifrån, det gör det. Men samtidigt är det mycket som måste göras på huset, mycket som är gammalt.

Jag har inte råd att köpa något utan hyreslägenhet är det enda som gäller. Vi ha ju alltid varit en jättestor familj här, det har alltid bott fem barn här så jag har inte kunnat sparar något.

Om jag fick välja skulle jag vilja bo i Lunden eller Majorna men det är väl önsketänkande och Kortedala är ju okej.

Jag går jag in varje dag och tittar men jag tror att jag skulle behöva nästan det dubbla i antal dagar. Jag har försökt privata värdar men de flesta säger boplats.

Jag går ju snart i pension och jag tror jag måste ha en lägenhet innan dess för jag har inte jättehög pension så det är nog ganska viktigt att jag hittar en ny bostad snart."

Läs även: Göteborg Direkt i unikt valsamarbete med Hem & Hyra

Läs även: Bostadsbristen bortglömd valfråga i Göteborg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG