Rävskabb. En bekymrad Kullaviksbo har skymtat en räv som ser ut att lida av skabb. Foto: Privat

Ännu en skabbangrippen räv hittad

Göteborg Direkt har tidigare rapporterat om att skabbangripna rävar har hittats i Göteborg. Nu har läsare hört av sig och hittat ännu en drabbad räv.

  • Publicerad 16:43, 9 aug 2019

Det var P4 Göteborg som var först att rapportera om att det har hittats rävar med rävskabb, ett slags kvalster som angriper främst rävar. 

– De rävar som får rävskabb lider oändligt mycket. Pälsen faller av och huden täcks av sårskorpor. Allt de gör är att klia sig, därför kan de inte jaga ordentligt och svälter ihjäl på ungefär en månad. Det är en fruktansvärd sjukdom, säger Lars Björk, i en tidigare artikel av Göteborg Direkt. 

Rävskabb i Göteborg – hundägare varnas

Eftersom rävarna lider illa av hudsjukdomen kan man ringa skyddsjägare som avlivar räven. P4 Göteborg rapporterade om att en av rävarna som avlivades var i Billdal. Nu har ännu en räv som ser ut att lida av skabben hittats i Kullavik, strax söder om Billdal. 

– Senast vi såg den var i tisdags. Det ser ut som att räven har tappat massa päls. Vi har haft räv här innan och då är de alltid fantastiskt vackra, denna ser inte bra ut, säger en anonym Kullaviksbo. 

Hon trodde först att räven höll på att byta päls, med efter att hon läste Göteborg Direkts artikel om rävskabb tänkte hon att det måste vara skabb räven har. 

– Han har under några veckor sett helt skröplig ut på kroppen, säger hon. 


 

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11