Anrik Donsö-skola kan bli bostäder

Den gamla skolbyggnaden på Donsö kan komma att få nytt liv. Om Göteborgs kommun får som de vill kommer det bli bostäder i det gamla huset.

  • Publicerad 16:00, 5 maj 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

I onsdags förra veckan gick förslaget ut för granskning. Planen är att göra om den gamla byggnaden, med anor från tidigt 1900-tal, till bostäder och lokaler med utrymme för skol- och/ eller föreningsverksamhet.

– Hur många bostäder det kan bli beror så klart på hur stora man gör dem men vi tänker oss tre till sex stycken, säger Martin Steen, handläggare på stadsbyggnadskontoret.

Byggnaden är skyddad och både kommunala och riksintressen då hela Göteborgs södra skärgård ingår i ett riksintresseområde för kulturmiljövård. Dock är det inget som sätter stopp för att genomföra omvandlingen till bostäder.

– Skolan skyddas av ett rivningsförbud och bestämmelser som göra att man måste ta i beaktande att byggnaden har ett kulturellt värde och att befintliga kvaliteter som finns i byggnaden ska få vara kvar, förklarar Martin Steen.

Om allt går enligt planerna ska byggnadsnämnden kunna besluta om det blir bostäder i skolan redan i början av sommaren.

– Vår avsikt är att planförfarandet nu ska granskas och att politikerna ska kunna ta ett beslut redan i juni, avslutar Martin Steen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG