Foto: Markus Andersson

Äntligen – nu kan bygget av Vasabron ta fart igen

Förseningarna med Vasabron gjorde att trafikkontoret sade upp kontraktet med förra entrepenören. Nu har ett tilldelningsbeslut fattats att Veidekke AB får ta över uppdraget.

  • Publicerad 16:00, 13 maj 2018

Läs också: Trafikkontoret sparkar långsam brobyggare

Tidigare i veckan fattades beslutet att Veidekke AB ska ta över arbetet med Vasabron efter att Trafikkontoret sa upp kontraktet med den förra entreprenören. Men än är det inte skrivet i sten. Nu kan övriga budgivare överklaga beslutet fram till den 19 maj.

– Det känns kul att få chansen att göra det här projektet, men vi vill ändå avvakta överklagningsperioden, säger Hampus Jakobson, arbetschef på Veidekke anläggning SydVäst.

Det är samma företag som 2009 renoverade Viktoriabron, men de lade inte något anbud på första upphandlingen.

– Vi la ett anbud den här gången för att vi har tillgängliga resurser nu och erfarenhet av liknande projekt, säger Hampus Jakobson.

– Målet är att bron ska stå klar i februari 2019, men det förutsätter att arbetet kommer igång så snart som möjligt, säger Ove Sikén, projektledare på Trafikkontoret. Han menar att arbetet inte har stått stilla under uppehållet utan att andra arbeten har kunnat fortsätta under tiden.

Tillsvidare är Sahlgrensgatan öppen för fotgängare. När den kan öppnas för biltrafik igen är dock oklart.

Läs också: Byggstrul vid Vasabron

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG