APP. De nya cyklarna är 7-växlade och lånas via en app. Foto: Göteborgs Stad och Mölndals Stad

Äntligen: Nu kommer nya Styr och ställ

På onsdag, 10 juni, ställs de första 1000 nya Styr och ställ-cyklarna ut i Göteborg och Mölndal. "De första drygt 40 stationerna som kommer på plats ligger huvudsakligen i anslutning till stora knutpunkter för kollektivtrafiken och andra större målpunkter", säger Emma Edvardsson på trafikkontoret.

  • Publicerad 11:29, 3 jun 2020

De första drygt 40 stationerna som kommer på plats ligger huvudsakligen i anslutning till stora knutpunkter för kollektivtrafiken och andra större målpunkter.

Coronapandemin försenade Göteborgs nya lånecykelsystem Styr och ställ. I stället för april ställs de första cyklarna nu ut i juni. Totalt ska 1750 cyklas placeras ut på 130 stationer i Göteborg och Mölndal. Den 10 juni ställs de första 1000 cyklarna ut.

Coronakrisen: Nya Styr och ställ försenat

– Vi vet att Styr & Ställ är efterlängtat så det är roligt att äntligen kunna lansera. De första drygt 40 stationerna som kommer på plats ligger huvudsakligen i anslutning till stora knutpunkter för kollektivtrafiken och andra större målpunkter, och systemet byggs sedan ut under sommaren tills alla stationer är på plats, säger Emma Edvardsson på trafikkontoret Göteborgs Stad, i ett pressmeddelande.

Nya Styr och Ställ: Här hamnar stationerna

I nya systemet blir stationerna en virtuell zon. Om cykelstället är fullt räcker det att ställa cykeln vid stationen. Varje cykel har en inbyggd GPS så man kan se dem som realtidsprickar på samma sätt som med elsparkcyklarna.

Priset för 12 månader höjs från 75 kronor till 300. Ett månadskort kostar 90 kronor och enkelbiljetter 20 kronor. Fram till och med 31 augusti kan man även köpa årskort med 20 procent rabatt.

– Dessutom har vi ett erbjudande den första månaden, för att så många som möjligt ska kunna prova på nya Styr & Ställ. Den som registrerar sig som användare får cykla gratis i en halvtimme varje dag till och med 12 juli, säger Emma Edvardsson.

Klart i dag: 1 750 nya lånecyklar till Göteborg

Billigare parkering och gratis Styr och ställ

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11