Nu är de här. Många göteborgare har längtat.

Äntligen, nu säljs Baddarna igen!

Många göteborgare längtar hela året och nu är det dags. Bakningen har redan påbörjats och med start i morgon, 9 februari, säljs baddare i Kungälv under några dagar.

  • Publicerad 12:00, 8 feb 2018

Det är en inplanerad service som gör att Göteborgs kex nu kommer att ha resurser över för att baka de efterlängtade skumkexen under några dagar.

– Vi har service på en linje och då får de medarbetarna baka baddare istället, det måste ske när vi har resurser över, säger Ulrika Sten, kommunikationschef Orkla Confectionery & Snacks, som äger fabriken i Kungälv.

Att baka Baddare är en personalkrävande syssla. Vissa moment måste göras för hand, och det är också anledningen till att kexen inte alltid finns i butik utan bara bakas vid utvalda tillfällen.

Nu är det drygt ett år sedan den senaste försäljningen, och kaksugna göteborgare hör ofta av sig och undrar när nästa är på gång. Redan nu håller Baddarna på att bakas i fabriken och under fredagen och lördagen pågår försäljningen i Bräckboden i Kungälv.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Intresset är verkligen jättestort. Vi har lagt ut en liten teaser om det på Facebook och redan fått massor av kommentarer, säger Ulrika Sten.

Den här gången kommer man att baka 40 000 påsar, vilket är fler än vid förra tillfället. 2006 togs kakorna bort ur det ordinarie sortimentet, men några planer på att börja sälja kakorna i vanliga mataffärer igen finns inte.

– Nej inte som jag känner till, säger hon.

Nu har det rapporterats om att fabriken kan stå inför en flytt till Riga. Blir det här sista baddarna i så fall?

– Nej det blir det inte. Vi kan såklart inte lova någonting och ligger just nu i fackliga förhandlingar. Men inget beslut är fattat om flytt än och jag är helt säker på att det kommer att bakas baddare i Kungälv i några år framöver.

Förklara för någon som aldrig smakat. Vad är egentligen storheten med Baddare?

– Jag sitter i Stockholm och har aldrig heller smakat men kommer att göra det nu. De ska ju vara väldigt goda och alla som kommer från göteborgstrakten vet ju precis vad det är.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG