Förstörda skor, värkande ryggar och knän och potentiellt farlig, det har varit verkligheten för Gunnared KIF på hemmaplan. Foto: Privat

Äntligen: Ny hemmaplan för Gunnared KIF

Förstörda skor, värkande ryggar och knän och potentiellt farlig, det har varit verkligheten för Gunnared KIF på hemmaplan. Nu kommer äntligen löftet om en ny konstgräsmatta för klubben.

  • Publicerad 05:40, 9 aug 2020

Från att sluta sist i division 7A förra året har A-laget i fotbollsklubben Gunnareds KIF från Angered börjat 2020 på bästa sätt. De senaste nio matcherna har de varit obesegrade. Något som beror på ett ledarskifte och hårt arbete.

– Sedan jag tog över förra året har jag samlat på mig massa fotbollsveteraner och lyckats vända klubbens utveckling. På senaste tiden har vi varit oslagbara, även mot divisioner högre än oss, säger Christopher Nordlinder, tränare för A-laget i fotbollsklubben. 

Hemmaplan förstörd

Däremot återstår ett problem för klubben: skicket på deras fotbollsplan. 

Larmet: Trasig konstgräsplan skadar spelare

Konstgräsmattan har blivit vandaliserad, uppriven, gummit i gräset har smält och planen är omgärdad av vassa föremål man lätt flyger in i under matchens hetta. 

– Det smälta gummit i konstgräsmattan klumpar sig fast under våra fotbollsskor och förstör dem. När det väl sitter där är det omöjligt att få bort. Jag har reklamerat två par skor på bara en månad, säger Christopher Nordlinder. 

Sliten. Konstgräsmattan på Gunnaredsplanen är i dåligt skick. Foto: Privat

Det hårdnade och smälta underlaget förstör även stötdämpningen för fotbollsspelarna. 

– Vi är många spelare som får ont i fötter, knän och ryggar av att träna på den förstörda planen. 

Svårt att träna på andras fotbollsplan

Att använda en annan fotbollsplan för att träna laget är inte heller helt problemfritt. 

– På senaste tiden har vi tränat på Lövgärdet istället. Men träningarna blir då väldigt sena, eftersom planen är bokad av korpenlag. Vi har heller inget omklädningsrum där. 

Men efter att cirka 100 fotbollsälskare som bryr sig om Gunnared KIFs hemmaplan hört av sig till Göteborgs stad ska klubben äntligen få en ny konstgräsmatta. 

– Klubben och Göteborgs stad har haft väldigt god dialog senaste tiden och för ungefär en månad sedan så fastställdes det att Gunnaredsplan nu är först på listan att bli utbytt, säger Christopher Nordlinder. 

Däremot får klubben hålla ut lite längre. 

– Att få den i år är helt enkelt inte möjligt då pengarna inte finns. Däremot ser vi fram emot en ny fotbollsplan nästa säsong. 

“Fotbollen bringar oss samman”

Fotbollen är viktig för ungdomarna i Angered, enligt Christopher Nordlinger. 

– Fotbollen betyder mycket för ett utsatt område som Angered. Det är en utväg från kriminalitet och en plats där man kan känna sig trygg. Här finns förebilder för tonåringarna, säger han. 

– Fotboll har en sån effekt på folk, det samlar människor från alla olika bakgrunder som kanske inte annars hade kommit överens. Men fotbollen bringar oss samman, säger Christopher Nordlinger. 

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Debutant med siktet inställt på producentrollen

Klara Goliger släpper EP Med "22" solodebuterar Göteborgsmusikern Klara Goliger med mersmak. Men mest av allt siktar hon på producentrollen.lördag 19/9 17:40

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

GOW och Emigranternas hus vädjar till staden

Skriver öppet brev till kommunstyrelsen och kulturnämnden Nästa år fyller staden 400 år och att fira stadens födelsedag och framför allt dess människor i både nutid och dåtid är i sig självt en kulturmanifestation, ett hyllande av människans skapande på den...torsdag 27/8 11:52

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11