Frölunda torg. Parkeringsstrulet på Frölunda torg är nu åtgärdat. Foto: Gabriel Tjulander/ Mostphotos

Äntligen slut på parkeringsstrulet på Frölunda Torg

Efter en strulig sommar på Frölunda Torgs parkering i fjol har nu systemfelet korrigerats och enligt David Schongin, centrumchef på Frölunda Torg, funkar nu allt som det ska.

  • Publicerad 13:22, 9 maj 2018

– Vi har haft en halvårslång paus efter sommaren där vår underleverantör felsökt och kalibrerat systemet, säger David Schongin.

I februari förra året berättade Göteborg Direkt om Kaisa Bornius Almqvist som blev felaktigt debiterad på 1590 kronor då hon parkerat tio minuter på Frölunda torgs parkering. Och sedan det nya parkeringssystemet installerades är det flera med Kaisa som fått felaktiga fakturor.

Läs även: Centrumchefen: "Jag vill inte spekulera i om vi förlorar besökare"

De felaktiga fakturorna makulerades och systemet stängdes ned och sågs över men i juni samma år hände det igen. Efter det andra bakslaget har underleverantören Apcoa sett över systemet under en längre tid och nu ska allt fungera.

– Vi säkerställer även manuellt att det inte blir några felaktigheter och i 99 procent av fallen gör systemet nu rätt, säger David Schongin.

Nu får man stå tre timmar gratis på Frölunda Torgs parkering och sedan debiteras man 30 kronor per timme. David ser att det är viktigt för dem att ha ett system som reglera deras parkeringar.

– Om vi ska kunna erbjuda våra kunder parkeringsplatser så måste vi ha en reglering för annars är det många pendlare till stan som ställer sig hos oss eller boende i området som vill stå gratis. Vi ser reda nu att vi får fler besökare genom entrén mot bussterminalen för att det frigjorts fler parkeringar där.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG