Domkyrkan. Rånet inträffade vid Domkyrkan i centrala Göteborg. Foto: Håkan Bewert

Arbetare i reflexväst grep rånare vid Domkyrkan

Två unga män rånade en äldre man vid Domkyrkan under måndagen. Men de hann inte långt innan två arbetare stoppade männen och höll fast dem i väntan på polis.

  • Publicerad 14:36, 13 maj 2019

Händelsen inträffade strax innan lunch vid Domkyrkan i centrala Göteborg. Två yngre män rånade en man i 60-årsåldern med käpp.

De båda rånarna sprang ifrån platsen i riktning mot Västra Hamngatan. Men de hann inte långt. Två arbetare gav sig efter rånarna och grep av av dem på Lilla Torget och en på Grönsakstorget.

– Det är föredömligt. Att man ser en sådan sak och sedan gör något åt det och springer efter. Det är fantastiskt bra gjort, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Vad var det för arbetare?

– Det vet jag faktiskt inte. Det framgår bara att de hade väst.

När är det rätt att ingripa och när inte?

– När man ser att det finns skjutvapen eller knivar så ska man tänka efter innan. Då är det bättre att iaktta och följa efter. Men om man känner att det är en situation som man klarar av så är det ju fantastiskt bra att hjälpa oss, säger Peter Adlersosn.

Arbetena höll fast männen i väntan på polis. Det är oklart om och i så fall vad rånarna fick med sig. Det finns inte heller några uppgifter på hur det gick för den äldre mannen.

– Han behövde inte uppsöka sjukvård i alla fall, säger Peter Adlersson.