Arvingarna firar 30 år med jubileumskrogshow

Krogshow, Melodifestival, nytt album, Diggilooturné och 30-årsfirande med ny krogshow i höst, Jodå, allt är enligt planen för Arvingarna som gör ett av sina bästa år. – Det är några år sedan som vi planerade för det här, säger Casper Janebrink.

  • Publicerad 10:38, 13 mar 2019

Arvingarna skissade en plan för några år sedan. Det inkluderade krogshow och Melodifestivalen. Men det har blivit mer än så för det populära bandet. I sommar medverkar killarna i Diggilooturnén och i höst 30-årsjubilerar de med krogshowen "I takt med tiden" på Kajskjul 8 i Göteborg.

– Nej, att det skulle bli en krogshow till var inte planerat, erkänner Casper Janebrink.

– Men vi kände att det var så roligt senast att vi ville göra det igen.

Jo, av de två showkvällarna på Kajskjul 8 blev det sex, ett slags aptitretare för både band och publik. För nu spänner de fyra killarna musklerna ytterligare med att vara bokade hela hösten på krogscenen i Göteborgs hamn.

– Det var ju inte 30-årsjubileum förra året, säger Lasseman Larsson.

– Ja, vi fick lite kritik då. "Glöm då, kör nuet", ungefär, fortsätter Kim Carlsson.

– Men nu då vi firar 30 år kan vi ju faktiskt köra allt från då till nu med gott samvetet.

– Faktum är att det har ju aldrig gått så bra för Magnus Uggla som nu då han kör alla sina hits, säger Casper Janebrink, som har koll på sina kollegor.

Så 2019 blir ett intensivt år. Bandet har precis kommit ur Melodifestivalbubblan med medverkan i den sista delfinalen, andra chansen och finalen.

– Fantastisk bra exponering för oss, erkänner Tommy Carlsson om sin låt "I do", som seglat upp bland topp fem på Spotify.

Arvingarna smider medan järnet är varmt och gör just nu en av sina bästa och mest intensiva år – från krogshowen i höstas till krogshowen med premiär i september.

– 1993 med "Eloise" var ju också fantastiskt, men inte så välplanerat. Vi hade ju redan inbokat allt och kunde inte göra som vi ville, säger Lasseman Larsson.

Nu är strategin klar. Antalet rena dansbandsspelningar är i år reducerat till noll.

– Ja, förra året hade vi fyra, fem stycken. I år inte ett enda, säger Casper Janebrink.

Istället fylls sommaren med Diggiloo, därefter kort ledighet innan det är dags för intensiva repetitioner inför premiären av "I takt med tiden".

– Vi har fått förfrågan om Diggiloo tidigare, men nu faller allt på plats, menar Casper Janebrink.

Till "I takt med tiden" kommer bandet, om förhandlingar och diskussionerna faller väl ut, ha Hans Marklund som regissör och koreograf.

– Förra showen styrde vi upp i princip allt själva. Men nu vill vi ta hjälp. Hans hade vi hjälp av till "Det svår jag på" 1999 och han är ju dessutom bra med manus, säger Casper Janebrink.

– Med honom kan vi till en knorr. Det ska vara med ett garv och vi har många anekdoter att berätta.

Arvingarna

Är: Casper Janebrink, sång och bas, Lars Lasseman Larsson, keyboard, gitarr och sång, Kim Carlsson, gitarr och sång, och Tommy Carlsson, trummor och sång.

Bildades: 1989, med fäder som spelade i Streaplers och Flamingokvintetten var namnet givet.

Bakgrund: Fick sin första Grammis 1992. Året efter deltog de för första gången i Melodifestivalen och vann med låten "Eloise". Har gjort nära 20 album.

Aktuella: Med "I do" från årets Melodifestival. Medverkar i Diggilooturnén i sommar. Firar 30 år som band med sin jubileumskrogshow "I takt med tiden" med premiär på Kajskjul 8 20 september. Nytt album kommer i år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG