Politisk strid. De rödgröna, SD och nu även D anser att Askims camping ska få vara kvar. Foto: Dino Soldin/Byrd

Askims camping kan fortfarande räddas

Beslut om Askims camping dröjer. Frågan tog en oväntad vändning i kommunfullmäktige när Demokraterna valde att tänka om. Ärendet har nu bordlagts.

  • Publicerad 05:30, 4 mar 2022

I Askim konstaterar vi att det inte blir plats för några småhus när vi samtidigt vill utöka de allmänna grönytorna i Askm.

Askims camping och Kärralunds camping kan rivas och ersättas av annan bebyggelse.

Bakgrunden är att Liseberg vill sälja ut verksamheterna till privata aktörer, något som Göteborgs stad inte gått med på.

Däremot röstade kommunstyrelsen i mitten av februari igenom ett förslag från Demokraterna och Alliansen om att staden istället ska köpa de två områdena, riva campingarna och ta fram nya detaljplaner.

Enligt förslaget skulle den nya bebyggelsen kunna bestå av småhus och seniorboende.

Inför avgörandet i kommunfullmäktige den 24 februari såg SD, som lade ner sin röst i kommunstyrelsen, ut att kunna bli vågmästare.

Istället valde Demokraterna att begära bordläggning, att skjuta upp beslutet, eftersom de nu svängt i frågan om Askims camping.

Reviderar förslaget

Martin Wannholt (D) skriver i ett sms till GöteborgDirekt:

"Vi vill revidera vårt förslag för att gå vidare med kommunal service och småhus i Kärralund. I Askim konstaterar vi att det inte blir plats för några småhus när vi samtidigt vill utöka de allmänna grönytorna i Askm".

Vidare skriver han:

"Vi har naturligtvis också lyssnat på göteborgarna, Liseberg får därför fortsätta driva camping i Askim."

Ärendet väntas nu komma upp för beslut i kommunfullmäktiga den 24 mars.

Foto: Dino Soldin/Byrd

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20