Askims IK håller fanan högt i coronatider

I tider där många aktiviteter ställs in rullar fotbollsträningarna på nästan som vanligt för Askims IK. "Jag hoppas att alla utomhusidrotter fortsätter bedriva sin verksamhet", säger Antoine Meunier, föreningsutvecklare.

  • Publicerad 11:50, 25 mar 2020

Det är ju minnen för livet.

Askims IK har omkring 600 aktiva fotbollsspelare i alla åldrar fördelade på 22 lag.

Hittills har man inte behövt ställa in en enda träning till följd av smittspridningen av det nya coronaviruset.

Däremot har man tvingats införa nya restriktioner, som att inte samlas före match och att inte byta om tillsammans.

– Man tappar ju tyvärr mycket av den sociala gemenskapen, som ju är en stor del av vår verksamhet. Vi vistas inte i klubblokalen utan bara utomhus, men vi är glada över att kunna hålla träningarna som vanligt, säger Antoine Meunier, föreningsutvecklare och tillägger:

– Vi följer självklart riktlinjerna från myndigheterna och även fotbollsförbunden.

Inkomstkällor hotas

Klubben hoppas nu på att kunna genomföra både den årliga vårcupen 28-29 maj och fotbollsskolan i juni, som båda utgör viktiga inkomstkällor till föreningen.

– Runt 100 lag ska delta i cupen och till fotbollsskolan har vi över 150 barn anmälda. Det hade såklart varit jättetråkigt om vi behövde ställa in, framför allt för barnens skull. Det är ju minnen för livet.

Hoppfull. Askims IK:s föreningsutvecklare Antoine Meunier hoppas på att klubbens vårcup inte behöver ställas in.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57