Brott. En 33-årig man åtalas nu misstänkt för mord i Kortedala. Bilden är en genrebild. Foto: Direktpress

Åtalas för mord på sin mamma

I maj avled en kvinna i 70-årsåldern i en lägenhet i Kortedala efter att ha blivit knivhuggen ett stort antal gånger. Nu åtalas hennes son misstänkt för mordet.

  • Publicerad 11:36, 30 sep 2021

En måndagseftermiddag i maj i år larmades polisen till en lägenhetsadress i Kortedala. Larmet handlade om att en person blivit knivskuren.

När patrullen anlände till lägenheten påträffade de en kvinna i 70-årsåldern som redan var avliden. Senare i utredningen har rättsläkare kunnat konstatera att hon mördats med 71 knivhugg.

– Det har handlat om ett besinningslöst våld, någon form av raseriutbrott, säger kammaråklagare Mehrdad Sanaei, till Göteborgs-Posten.

Anhöriga misstänks för mordet i Kortedala

Omfattande polisutredning

I lägenheten fanns två nära anhöriga till kvinnan, och den ena – en 33-årig man – greps omedelbart som misstänkt gärningsman. Den andre mannen togs initialt in för förhör och frihetsberövades men släpptes efter en vecka. Han har helt avskrivits från misstankar.

Händelsen ledde till att en omfattande polisutredning startade. Lägenheten spärrades av och polisen knackade dörr i uppgången.

"Finns en historia"

33-åringen som nu åtalas vid Göteborgs tingsrätt är son till den avlidna kvinnan. Enligt Göteborgs-Posten har polisen under utredningens gång inte kunnat fastställa något klart motiv till gärningen.

– Det finns en bakgrundshistoria, någon eller några anmälningar från kvinnan när hon känt sig hotad. Sammanfattning är detta ingenting annat än en familjetragedi, säger Mehrdad Sanaei.

Den misstänkte 33-årige mannen säger i förhör att han inte minns händelsen. Han förnekar brott.