Västtrafik. Återbäringen försvinner när nya Flexbiljetten lanseras 30 november. Foto: Gabriel Tjulander

Återbäringen försvinner när nya biljetten lanseras

I samband med att Västtrafik lanserar nya flexbiljetten försvinner återbäringen på enkelbiljetter. ”Kunder föredrar att få rabatt i förhand”, menar Västtrafik.

  • Publicerad 16:10, 16 nov 2021

Enhetschef på Västtrafik. Maria Björner Brauer. Foto: Thomas Harrysson/ Västtrafik

I slutet av november lanserar Västtrafik ett nytt biljettalternativ – Flexbiljetten för 620 kronor. Den innebär obegränsat med resor under tio dygn inom en 30-dagarsperiod.

Tanken är att biljetten ska passa personer som efter pandemin arbetar några dagar hemifrån och några dagar på plats på jobbet.

– Många kunder har ett annat resmönster nu och åker kanske bara kollektivt två till tre dagar i veckan, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad, Västtrafik.

Men i samma veva försvinner återbäringsfunktionen som innebär att resenären får 20 procent återbäring när hen köper enkelbiljetter i Västtrafiks app vid fyra separata tillfällen inom sju dagar.

Västtrafiks utmaning: Så ska flera välja kollektivt

Större nytta

Reaktionerna på förändringen, från resenärer som GöteborgDirekt har tagit del av, är inte enbart positiva.

Västtrafik tror däremot att fler kommer att ha nytta av det nya biljettalternativet.

– Kunder har tydligt utryckt att de föredrar att få rabatt direkt än att vänta på återbäring i efterhand.

– När vi har tagit fram den nya flexbiljetten har vi gjort undersökningar och haft mycket dialog med kunderna för att förstå behovet, säger Maria Björner Brauer.

Mer om Flexbiljetten

Biljetten innehåller tio stycken 24-timmarsbiljetter som kan användas inom 30 dagar och kommer kunna köpas i appen Västtrafik To Go.

Gäller på buss, båt, spårvagn och tåg.

Tio 24-timmarsbiljetter.

Aktivera en biljett åt gången när du vill inom 30 dagar.

Finns endast i Västtrafik To Go.

Pris:

En zon: Vuxen 620 kronor, ungdom 465 kronor.

Två zoner: Vuxen 930 kronor, ungdom 700 kr

Tre zoner: Vuxen 1425 kronor, ungdom 1070 kronor.

Visa merVisa mindre

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21