Hårdrepar. Teater Pugilist, med författare, teaterdirektör och regissör Martin Theorin i mitten, återuppstå inför sin nedläggelse. Foto: Kai Martin

Återuppstår för att omedelbart läggas ner

Teater Pugilist har lagt ned. Men nu återuppstår man. För att läggas ned. – Vi gör det bara för att retas, säger regissör Martin Theorin.

  • Publicerad 09:30, 1 okt 2018

Martin Theorins Teater Pugilist har gått från att spela pjäser i hans lägenhet till runt om på scener i Göteborg. Men 2008 tog det slut. Nu är det emellertid dags igen.

Med "The raw men" har han skapat ett provokativt kammardrama som tar ut svängarna.

Conny Hoberg har varit en trogen skådespelare i Teater Pugilist sedan 1996 och han säger om pjäsen:

– Det är ett provokativt språk där frågan blir varför jag blir provocerad av det. Och vad är egentligen friskt...? Det är intressant med karaktärer som är dysfunktionella och som möter varandra.

I en centralt belägen lägenhet repas det intensivt inför premiären den 6 oktober i Teater Unos lokaler. Rutinerade Åsa-Lena Hjelm i par med Conny Hoberg, Eva Gometz i par med Magnus Gudmundsson. Eller en manlighetsguru, en psyksjuk, en queerfeminist och en bimbomodell. Utan att avslöja för mycket.

– Tanken är att vi ska vara bättre än en institutionsteater. Det här är den bästa ensemble jag har jobbat med. Alla är precis lika bra, säger Martin Theorin.

Men när den konfliktfyllda pjäsen "The raw men" spelats klart är det slut på Teater Pugilist.

– Vi har återuppstått bara för att lägga ner. Det gör vi bara för att retas, menar Martin Theorin.

Fotnot: Efter att intervjun har gjorts har det visat sig att Åsa-Lena Hjelm skadat sig och inte kan medverka. Marie-Louise Lindquist ersätter henne.

The raw man

Är: En nyskriven pjäs av Martin Theorin, som också regisserar.

Premiär: 6 oktober på Teater Uno. Spelas sedan 7, 12, 13 och 14 oktober.

Med: Magnus Gundmundsson, isländsk punkmusiker, Eva Gometz, ståuppande lärare samt skådespelarna Conny Hoberg och Marie-Louise Lindquist, som ersätter Åsa-Lena Hjelm.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG