Skjuts upp. Förhoppningen är att återvinningspråmen i Göta älv är i igång igen i september. Foto: Mostphotos

Återvinningspråmen skjuts upp till hösten

Den flytande återvinningscentralen i älven dyker inte upp i vår på grund av coronakrisen. ”En stor andel av besökarna är i riskgruppen”, säger strategen på Kretslopp och vatten.

  • Publicerad 16:10, 13 apr 2020

Vi hade väldigt många besökare i höstas och medelåldern var hög.

Det var i höstas som den flytande återvinningscentralen, som består av en pråm med containrar, introducerades i Göta älv.

Ett lyckat koncept där göteborgarna kunde lämna in avfall i princip på samma sätt som till en vanlig återvinningscentral.

Ny lösning: Släng skräpet "i älven"

Men till följd av bland annat coronasmittans utbredningen pausas återvinningspråmen under våren.

– Vi hade väldigt många besökare i höstas och medelåldern var hög, vilket betyder att en stor andel besökare ingår i riskgruppen, säger Peter Årnes, strateg på Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.

Så blir nya badet i Frihamnen – invigs 2021

En annan konsekvens av coronavirusets framfart är att det kan bli brist på personal och då måste de vanliga återvinningscentralerna prioriteras.

Förhoppningen är istället att pråmens verksamhet kan vara igång i september.

Förra säsongen lockade pråmen omkring 2 500 besökare och samlade in nästan 30 ton material varav uppåt 20 procent gick till återbruk.

– Vi var jättenöjda med tanke på att det bara var öppet några timmar fyra dagar i veckan under en sex veckor, säger Peter Årnes.

Forskare letar värdefull metall på hamnbottnen

Vi är GBG