Drömmarnas kaj. Åtta elsparkcyklar fiskades upp av räddningstjänsten. Foto: Räddningstjänsten

Åtta elsparkcyklar i kanalen – på samma ställe

Åtta elsparkcyklar fiskades upp ur kanalen. När Räddningstjänsten genomförde ett övningsdyk vid Gullbergs Strandgata blev överraskningen stor.

  • Publicerad 16:38, 15 apr 2021

Vi brukar hitta allt möjligt skräp. Ibland även någon enstaka elsparkcykel.

Precis intill kajkanten på botten av kanalen upptäcktes en elsparkcykelkyrkogård. Totalt åtta elsparkcyklar vilade i gyttjan. Fem av dem hade en välkänd orange färg.

– Vi brukar hitta allt möjligt skräp. Ibland även någon enstaka elsparkcykel. Men det här var exceptionellt många, säger brandmannen Mikkel Andersson.

Räddningstjänsten i Storgöteborg dyker kontinuerligt tio gånger per år för att bibehålla sina färdigheter. För dykarna är det viktigt att hålla igång kunskaperna och att öva på sina respektive roller inför ett skarpt läge.

På samma ställe

Onsdagens dyk vid Gullbergs Strandgata var ett i raden. Luften var kylig och vattnet ännu kallare.

– Vi brukar göra övningar, där vi metodiskt söker av ett område. Den här gången följde vi en sträcka på 30 meter längs kajen, berättar Mikkel Andersson.

På botten intill Drömmarnas Kaj låg elsparkcyklarna intill varandra och dykarna kunde fiska upp dem ur vattnet en och en.

– Vi plockar alltid upp den här typen av grejer när vi hittar dem. Det är ju inte bra att cyklarna ligger kvar ur miljösynpunkt. Sedan rapporterade vi in till vår ledningscentral och lämnade dem kvar på kajen.