Jonas Attenius (S) säger att han inte fick svar på hur alliansen ska säkra personalfrågan i välfärden. Foto: Jesper Hallén

Attenius (S): ”Alliansen har lärt sig sin läxa”

Jonas Attenius (S) tycker att alliansens lärt sig en läxa efter förra årets budgetkaos. ”Man kan inte stövla in och köra fritt som om man hade 51 procent när man bara har 29 procent”, säger han.

  • Publicerad 12:48, 6 nov 2020

Jag är förbluffad över ett sådant uttalande.

En reducerad budgetdebatt där bara gruppledarna fick prata gjorde processen mycket kortare än förra året. Då återremitterades alliansens budget efter påtryckning från S och D och hela processen blev utdragen och hetsig. I år gick budgeten igenom efter två timmar.

Trygghet i fokus när Alliansens budget klubbades

Socialdemokraternas gruppledare Jonas Attenius tycker att alliansen lärt sig en läxa.

– Man kan inte stövla in och köra fritt som om man hade 51 procent när man bara har 29 procent. Alliansen har lärt sig en läxa. Flera av deras förslag från förra året är borta nu, som att de ville outsourca 1 200 kommunala jobb som vaktmästeri, lokalvård och bamba, säger han.

Han tycker att mycket i alliansens budget är bra, som förstärkningar inom äldreomsorg och skola. Men det finns givetvis också saker han saknar.

– Det finns inget som säger att det blir fler lärare, barnsköterskor och undersköterskor i deras budget. Jag saknar satsningar. Hur ser man till att det blir fler personal i mötet med göteborgarna? Sedan har vi en arbetslöshet på nästan tio procent i Göteborg. Hur arbetar man mot det? Det är en stor skillnad mot vår budget.

Enligt Axel Josefson (M) hade det inte gått att styra stan på er budget. Vad säger du om det?

– Jag är förbluffad över ett sådant uttalande. Det är anmärkningsvärt att kommunstyrelsens ordförande säger en sådan sak. Han är skyldig att säga vad han menar med det. Självklart går det att styra på vår budget, säger Jonas Attenius.

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00