Augusti – då tar festivalfesterna över Göteborg

Den sista sommarmånaden har gjort entré. Men än är sommarens fester inte över. Göteborg bjuder på underhållning i ytterligare några veckor.

  • Publicerad 05:30, 3 aug 2018

– Göteborg är ju en väldigt bra evenemangsstad, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetsansvarig för West Pride.  Det här kommer att bli en riktig folkfest.

I nästa vecka drar augustis festligheter igång. Den 9 till 11 augusti slår stadsfestivalen Way Out West, för elfte året i rad, upp portarna i Slottsskogen och bjuder på artister som Kendrick, Thåström och Patti Smith.

Knappt kommer staden ha hämtat sig från den festivalen förrän Göteborgs kulturkalas och EuroPride gemensamt tar över Göteborgs gator och torg.

– Vi såg att festivalerna skulle vinna på att vara samtidigt, säger Emma Gunterberg Sachs. Vi delar värderingar, är gratis och öppna för alla och insåg att vi genom att samarbeta skulle kunna göra festen ännu större.  

Mycket adrenalin

Mellan den 14 och 19 augusti bjuds det på drygt 1 400 programpunkter: Musik, dans och föreläsningar. Poetry Slam, bagageloppis och politiska samtal.

Just nu arbetas det för fullt med att få klart Kulturkalasets och EuroPrides gemensamma programtidning, som ska delas ut till alla hushåll i Göteborg nästa helg.

– Vi har jobbat med EuroPride i tre år och just nu har vi väldigt mycket att göra, så nu är det mycket adrenalin, säger Emma Gunterberg Sachs. Vi är jättetaggade.

Boy George och Panetoz

Emma Gunterberg Sachs vill gärna lyfta programpunkter som Boy George och Culture Club, Silvana Imam och stand up med kvinnliga komiker som Emma Knyckare och Bianca Kronlöf. Från Kulturkalasets sida tipsar man om bland annat Ane Brun med Symfonikerna, Sven-Bertil Taube och Panetoz.

Kulturkalaset och EuroPride beräknas dra upp emot två miljoner besök tillsammans. De avslutas söndagen den 19 augusti, men EuroPride avslutas storslaget kvällen innan. Då tror Emma Gunterberg Sachs att omkring 20 000 personer kommer att tåga i årets EuroPride-parad, från Heden till Götaplatsen.

– Det är den jag är mest spänd över, avslutningsceremonin, när alla samlas på Götaplatsen, säger Emma Gunterberg Sachs. Det kommer att bli magiskt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG