Augusti – då tar festivalfesterna över Göteborg

Den sista sommarmånaden har gjort entré. Men än är sommarens fester inte över. Göteborg bjuder på underhållning i ytterligare några veckor.

  • Publicerad 05:30, 3 aug 2018

– Göteborg är ju en väldigt bra evenemangsstad, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetsansvarig för West Pride.  Det här kommer att bli en riktig folkfest.

I nästa vecka drar augustis festligheter igång. Den 9 till 11 augusti slår stadsfestivalen Way Out West, för elfte året i rad, upp portarna i Slottsskogen och bjuder på artister som Kendrick, Thåström och Patti Smith.

Knappt kommer staden ha hämtat sig från den festivalen förrän Göteborgs kulturkalas och EuroPride gemensamt tar över Göteborgs gator och torg.

– Vi såg att festivalerna skulle vinna på att vara samtidigt, säger Emma Gunterberg Sachs. Vi delar värderingar, är gratis och öppna för alla och insåg att vi genom att samarbeta skulle kunna göra festen ännu större.  

Mycket adrenalin

Mellan den 14 och 19 augusti bjuds det på drygt 1 400 programpunkter: Musik, dans och föreläsningar. Poetry Slam, bagageloppis och politiska samtal.

Just nu arbetas det för fullt med att få klart Kulturkalasets och EuroPrides gemensamma programtidning, som ska delas ut till alla hushåll i Göteborg nästa helg.

– Vi har jobbat med EuroPride i tre år och just nu har vi väldigt mycket att göra, så nu är det mycket adrenalin, säger Emma Gunterberg Sachs. Vi är jättetaggade.

Boy George och Panetoz

Emma Gunterberg Sachs vill gärna lyfta programpunkter som Boy George och Culture Club, Silvana Imam och stand up med kvinnliga komiker som Emma Knyckare och Bianca Kronlöf. Från Kulturkalasets sida tipsar man om bland annat Ane Brun med Symfonikerna, Sven-Bertil Taube och Panetoz.

Kulturkalaset och EuroPride beräknas dra upp emot två miljoner besök tillsammans. De avslutas söndagen den 19 augusti, men EuroPride avslutas storslaget kvällen innan. Då tror Emma Gunterberg Sachs att omkring 20 000 personer kommer att tåga i årets EuroPride-parad, från Heden till Götaplatsen.

– Det är den jag är mest spänd över, avslutningsceremonin, när alla samlas på Götaplatsen, säger Emma Gunterberg Sachs. Det kommer att bli magiskt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Dagens namn – 17 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!onsdag 17/10 10:30

Annika Andersson gör musikaldebut i "Emil i Lönneberga"

Nyheter Komikerstjärna spelar mot sin son. Hon har dragit ned skrattsalvor och kallas för Sveriges roligaste kvinna. Nu tar Annika Andersson nästa steg – in i musikalvärlden och i barnteatern – som Emils mamma. – Hon frågade mig om jag hade...tisdag 16/10 17:48

Anmälde S-topp – utreds själv för grundlagsbrott

Nyheter Munch (D) anmälde Khan (S) för förtal. Henrik Munck, politisk vilde i trafiknämnden, anklagade ordföranden i nämnden, Shahbaz Kahn för förtalsbrott. Nu har Justitiekanslern beslutat att inte inleda en förundersökning. Däremot utreds Munck...tisdag 16/10 15:57

Succén: Göteborgarna tog matlådan till kalaset

Nyheter Kulturkalaset mer hållbara än någonsin. Kulturkalaset lyckades minska avfallet rejält i år. Nu fortsätter hållbarhetsarbetet på flera håll i staden.tisdag 16/10 12:03

Dagens namn – 16 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!tisdag 16/10 10:30

Nya vaccinet inför influensasäsongen – ger bredare skydd

Nyheter ”Med det här vaccinet hade vi haft färre inläggningar förra året” I år använder Västra Götalandsregionen ett vaccin som skyddar mot fyra virusstammar i stället för tre. – Med det här vaccinet hade vi haft färre inläggningar på sjukhus förra året, säger...tisdag 16/10 9:01

Improvisationsfestivalen som utmanar röst och rörelse

Nyheter Varia lockar deltagare från hela världen Hallå där...måndag 15/10 11:45

Dagens namn – 15 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!måndag 15/10 10:30

Fortsatt tågstrul mellan Göteborg och Stockholm

Nyheter Trafikverket varslar om förseningar under veckan Det är fortsatt stora störningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm efter den brand som bröt ut i ett ställverk i närheten av Skövde i i söndags.måndag 15/10 9:02

Vi är GBG

    Vi är GBG