Augusti – då tar festivalfesterna över Göteborg

Den sista sommarmånaden har gjort entré. Men än är sommarens fester inte över. Göteborg bjuder på underhållning i ytterligare några veckor.

  • Publicerad 05:30, 3 aug 2018

– Göteborg är ju en väldigt bra evenemangsstad, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetsansvarig för West Pride.  Det här kommer att bli en riktig folkfest.

I nästa vecka drar augustis festligheter igång. Den 9 till 11 augusti slår stadsfestivalen Way Out West, för elfte året i rad, upp portarna i Slottsskogen och bjuder på artister som Kendrick, Thåström och Patti Smith.

Knappt kommer staden ha hämtat sig från den festivalen förrän Göteborgs kulturkalas och EuroPride gemensamt tar över Göteborgs gator och torg.

– Vi såg att festivalerna skulle vinna på att vara samtidigt, säger Emma Gunterberg Sachs. Vi delar värderingar, är gratis och öppna för alla och insåg att vi genom att samarbeta skulle kunna göra festen ännu större.  

Mycket adrenalin

Mellan den 14 och 19 augusti bjuds det på drygt 1 400 programpunkter: Musik, dans och föreläsningar. Poetry Slam, bagageloppis och politiska samtal.

Just nu arbetas det för fullt med att få klart Kulturkalasets och EuroPrides gemensamma programtidning, som ska delas ut till alla hushåll i Göteborg nästa helg.

– Vi har jobbat med EuroPride i tre år och just nu har vi väldigt mycket att göra, så nu är det mycket adrenalin, säger Emma Gunterberg Sachs. Vi är jättetaggade.

Boy George och Panetoz

Emma Gunterberg Sachs vill gärna lyfta programpunkter som Boy George och Culture Club, Silvana Imam och stand up med kvinnliga komiker som Emma Knyckare och Bianca Kronlöf. Från Kulturkalasets sida tipsar man om bland annat Ane Brun med Symfonikerna, Sven-Bertil Taube och Panetoz.

Kulturkalaset och EuroPride beräknas dra upp emot två miljoner besök tillsammans. De avslutas söndagen den 19 augusti, men EuroPride avslutas storslaget kvällen innan. Då tror Emma Gunterberg Sachs att omkring 20 000 personer kommer att tåga i årets EuroPride-parad, från Heden till Götaplatsen.

– Det är den jag är mest spänd över, avslutningsceremonin, när alla samlas på Götaplatsen, säger Emma Gunterberg Sachs. Det kommer att bli magiskt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Som planerat: Då öppnar Götatunneln igen

Nyheter Nästa stora trafikavstängning väntar Efter 25 veckors enkelriktning – den 17 december öppnar Götatunneln åter igen upp för trafik i båda riktningarna.måndag 10/12 5:30

Göteborgska lussekatten – vad är grejen?

Nyheter Holländskt djävulsbakverk Saffran i lussekatten – en vattendelare. I stora delar av landet kanske en självklarhet. Men inte i Göteborg. Varför?lördag 8/12 12:06

Krav på lättare regler för alkoholtillstånd

Nyheter Skulle gynna kulturföreningar Att kulturföreningar lättare borde få alkoholtillstånd skriver många göteborgare under på. 835 stycken närmare bestämt. Nu ska frågan tas upp i social resursnämnd.lördag 8/12 6:30

Göteborgs lilla filmfestival klar med sitt program

Nyheter Filmfest för de yngsta i januari Det är inte bara Göteborgs filmfestival som håller hov i januari. Med start den 17 januari vankas också filmfestival i fyra dagar för stadens yngsta medborgare.fredag 7/12 16:54

Torsk på Västkusten – tillbaka igen

Nyheter "En uppmuntrande upptäckt" Den hotade västkust-torsken kan vara på väg tillbaka. Det visar en ny undersökning som nu gett positiva och hoppfulla resultat. "Det här visar på behovet av uthållighet i arbetet", säger forskaren...fredag 7/12 13:30

Tipsen för den bästa Göteborgshelgen

Nyheter Julshow eller magiska under…? Ordlös nycirkus eller ljuvt larmig popmusik? Nöjeshelgen erbjuder mycket. Göteborg Direkts helgtipset visar vägen.fredag 7/12 11:50

Dagens namn – 7 december

Nyheter FILM Glöm för guds skull inte att gratulera denna änglalika person i dag.fredag 7/12 11:00

Vi är GBG

    Vi är GBG