SAKNAD. Om du har sett Auno, 83 år, ring polisen på 114 14. Foto: Missing People

Auno, 83 år, försvunnen sedan i måndags

En 83-årig man är sedan i måndags försvunnen från ett äldreboende intill Angereds centrum. "Vi har sökt med så väl hundar som helikopter utan att hitta mannen", säger polis Torbjörn Edwinsson.

  • Publicerad 13:14, 15 aug 2019

Den försvunne Auno var vid försvinnandet klädd i svarta mysbyxor, svart kofta, grå t-shirt och svarta tofflor. Han har grått hår, är 168 cm lång och väger omkring 80 kg och hans gång beskrivs som ostadig. Auno är finsktalande, men förstår svenska.

– Mannen hade flyttat till demensboendet från ett korttidsboende samma dag så miljön var inte bekant för honom. Efter att han ätit middag försvann han och ingen har sett honom sedan dess, säger Torbjörn Edwinsson, gruppchef för polisens enhet som jobbar med försvunna personer.

Frivilligorganisationen Missing People genomförde under onsdagen en sökinsats med skallgång utan resultat. Samtidigt intensifierade polisen sina eftersökningar med spårhundar och helikopter.

Man vädjar nu även om allmänhetens iakttagelser i fallet.

– Hittills har vi fått in ovanligt få tips kring försvinnandet och vi tar tacksam emot alla iakttagelser, säger Torbjörn Edwinsson.

Om du har du sett Auno eller har information – ring polisen på 114 14.

På Missing Peoples facebooksida finns information om eventuella nya insatser.

Vi är GBG