Farligt föremål. Polisen utreder ett misstänkt farligt föremål i Brämaregården. Foto: Mostphotos

Avspärrat i Brämaregården – bombskyddet på väg

Under tisdagsmorgonen larmades polisen till Löjtnantsgatan på Hisingen där en privatperson hittat ett misstänkt föremål. Nationella bombskyddet är nu på väg och flera gator har spärrats av.

  • Publicerad 08:37, 5 dec 2017

– Vi gjorde bedömningen att nationella bombskyddet måste titta på det och eventuellt ta hand om det, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

När larmet först gick ut var informationen att föremålet hittats på Myntgatan, men rätt adress är alltså Löjtnantsgatan, enligt honom. Flera gator runtomkring har nu spärrats av: Jägaregatan, Hisingsgatan och Madängsgatan.

Inga fastigheter är utrymda, men den som bor i området uppmanas att hålla sig inne.

– Bor man precis intill så ska man hålla dörrar och fönster stängda, säger Peter Adlersson.

Hur länge insatsen kommer att ta är oklart, och busstrafiken i området är avstängd under morgonen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, alternativt försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Det finns ingen misstänkt i nuläget, och polisens arbete fortsätter under dagen.

–Vi kommer att hålla förhör och knacka dörr i området, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG