Bakslaget: Inget Halloween på Liseberg

Under fredagen öppnade regeringen upp för större arrangemang med sittande publik från och med 1 oktober. Men lättnaderna hjälper inte Liseberg som nu ställer in Halloween.

  • Publicerad 15:27, 21 aug 2020

Det är en stor besvikelse, en enorm besvikelse.

Liseberg. Informationschef Julia Vasilis. Foto: Liseberg/Stefan Karlberg

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Liseberg inför regeringens ödesbesked

Efter en inställd sommarsäsong helt utan intäkter hade Liseberg stora förhoppningar på att få öppna upp under Halloween. Men efter regeringens besked under fredagen om lättnader känner Liseberg att de inte omfattas.

– Nöjesparkerna nämndes inte i den information som inrikesministern och kulturministern lämnade. Vi är bortglömda, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Återkomsten till Liseberg bjöd på oväntad utmaning

Företagsledningen har därför beslutat att inte genomföra Halloween på Liseberg.

– Det är en stor besvikelse, en enorm besvikelse. Vi känner att vi har blivit förbisedda i det här arbetet och vi hade hoppats att man skulle ta större hänsyn till vår sak, säger Julia Vasilis.

I våras lade Liseberg fram ett ambitiöst förslag för hur ett ansvarsfullt öppnande skulle kunna gå till. Än så länge till ingen nytta.

Hoppet om Jul på Liseberg lever, även om det på långa väger inte kan täcka upp för årets förlust.

– Vi väljer att avvakta det beslutet, säger Julia Vasilis.

Vad innebär beslutet för permitteringarna?

– Det enda beslutet vi i företagsledningen fattat i dag är att inte genomföra Halloween. Alla andra frågor som rör permitteringarna och organisationen kommer vi hantera på framtida företagsledningsmöten.

Hon ska få filmfestivalen att flyga utan Draken

Nöje Volontären Mirja Wester blev vd För drygt ett år sedan summerade Göteborgs filmfestival ännu en framgångsrik festival. Nu, 2021, är Mirja Wester redo för en festival med helt nya riktlinjer på grund av pandemin.lördag 16/1 15:00

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20