Olagliga. Explosionen som enligt polisen orsakades av en banger skedde i ett trapphus i Frölunda. Foto: Mostphotos

Banger exploderade i trapphus

Natten mot i söndags skedde en explosion i ett trapphus i Frölunda. Enligt polisen tros det varit en så kallad banger som smällt av.

  • Publicerad 11:15, 20 sep 2021

Det vi kan komma fram till just nu är att det förmodligen varit en banger eller något liknande som har exploderat inne i trapphuset.

Det var strax innan klockan 02 natten mot söndagen som räddningstjänsten larmades till ett flerbostadshus i Frölunda efter att en explosion ska ha hörts i trapphuset.

Även polis tillkallades, men kunde inter utreda exakt vad som hänt.

– Det har varit någon form av explosion i ett trapphus. Men vi vet inte vad som kan ha hänt, men det är inget som brinner där i alla fall, sa Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, under natten till GP.

Ingen person ska ha kommit till skada i explosionen, som tros ha orsakats av en så kallad banger, en kraftig form av smällare som är olagliga i Sverige.

Explosion vid bostadshus i Lunden

Oklart motiv

– Det vi kan komma fram till just nu är att det förmodligen varit en banger eller något liknande som har exploderat inne i trapphuset. Vi har dokumenterat och vidtagit initiala utredningsåtgärder på plats och inlett en förundersökning om skadegörelse, säger Andreas Odén.

Polisen vet i dagsläget inte varför explosionen skedde och menar att man inte känner till att det ska finnas någon hotbild mot någon på adressen.

En intilliggande port ska ha fått skador och händelsen rubriceras som skadegörelse.

Vi är GBG