Fel håll. Först placerades bänkarna med ryggen mot Välen och med utsikt mot vägen. Foto: Lennart Barth

Bänkmysteriet löst: "Det är jag som är skurken"

Trafikkontoret och park- och naturförvaltningen skyllde på varandra. Nu har gåtan om vem som flyttade bänkarna vid Välen fått ett svar och kommunen är inte nöjd.

  • Publicerad 05:00, 7 apr 2021

Det här beteendet kan jag tolka som så kallas "egenmäktigt förfarande", alltså ett brott enligt svensk lag.

Utmaning. Som bänkarna står nu är de på väg ner i diket. Foto: Yvonne Johansson

Till frölundabornas glädje satte trafikkontoret förra året upp två efterlängtade bänkar längs med gång- och cykelbanan vid Välen.

Men istället för att njuta av utsikten över naturreservatet vändes bänkarna åt andra hållet – mot den hårt trafikerade Näsetvägen.

Ett tag senare noterades att bänkarnas vänts, men då placerats alltför nära dikeskanten, vilket skapade ett nytt problem: Det gick inte att sätta sig utan att kana ner i leran.

Trafikkontoret och park- och naturförvaltningen, som nu tillsammans tittar på en ny placering, beskyllde varandra för att ha vänt på bänkarna.

Bänkmysterium i Frölunda förbryllar

"Ett brott"

Efter GöteborgDirekts artikel kom ett anonymt telefonsamtal till redaktionen där en person som beskriver sig som "boende i området" erkände sig ligga bakom ingreppet.

– När de sattes dit reagerade jag på att de var satta åt fel håll, ifrån den fina utsikten. Två kvällar gick jag ut när det var mörkt och vände på dem. Ni kan hälsa kommunen att det är jag som är skurken, säger personen.

Namir Rauf, planeringsledare på trafikkontoret, poängterar att det rör sig om en brottslig handling.

– Det här beteendet kan jag tolka som så kallas "egenmäktigt förfarande", alltså ett brott enligt svensk lag. Trafikkontoret kan inte göra något då personen som begick detta brott inte är känd, skriver han i ett mail.

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00