Troligt att allmännyttiga lägenheter i Rannebergen säljs till en privat ägare. Foto: Wikipedia

Bara kommunfullmäktige kan stoppa kritiserad försäljning i Rannebergen

Nu är det bestämt att det kommunala bolaget Framtiden vill byta lägenheter mot mark i Lövgärdet. Om kommunfullmäktige håller med kan 289 lägenheter i allmännyttan bli privata.

  • Publicerad 17:08, 26 okt 2017

I dag har Framtidskoncernens styrelse gått med på att byta bort hundratals lägenheter i Rannebergen. Innan det blir definitivt att försäljningen blir av ska ärendet upp för beslut i kommunfullmäktige.

Enligt tidningen ETC handlar det om 289 lägenheter i minst 14 trappuppgångar. Lägenheterna som berörs ligger på Fjällgrönan 4–10, Fjällhavren 2–8.

I måndags höll Bostadsbolagets ett möte där fem röstade för och två mot förslaget. Johan Zadin (V) deltog på mötet. Han är emot försäljningen men vill inte bekräfta uppgifterna om hur många lägenheter det handlar om.

– Jag kan inte säga så mycket om det. Jag tror att det fortfarande är affärssekretess kring det här, säger han.

Bakgrunden till utförsäljning är att kommunen vill åt mark i Lövgärdet för att kunna bygga nya bostäder. I utbyte kan det privata fastighetsbolaget Victoria Park få köpa hundratals lägenheter i Rannebergen. Bytesaffären oroar nu hyresgästerna eftersom Victoria Park tidigare har kritiserats för att renovera en lägenhet i taget med oskäliga hyrespåslag som följd.

Göteborg Direkt har sökt Victoria parks VD för en kommentar, men utan framgång.