Tillsammans. Paret Emil och Caroline Jonsson med Anders Eckeborn är ViVii. Foto: Stefan Olsson

Barn förlöste ViViis musik – nu är debutalbumet här

Paret Emil och Caroline Jonsson gjorde allt enligt boken: Gifte sig och skaffade barn. Sedan kom musikkarriären. Nu kommer albumet med ViVii.

  • Publicerad 12:20, 11 apr 2019

Emil Jonsson berättar stolt om uppväxten i Tynnered, i Grevegården bland white trashfamiljerna, där de nu bränner bilar.

Han har tagit en resa sedan dess. Framför allt efter att han träffade hustrun Carolin Jonsson.

– Vi möttes sjukt tidigt och gifte oss 2003, men varit ihop sedan 1998, säger han, som fyllde 40 nyligen.

Paret gjorde allt enligt boken och skaffade barn, nu 11 och 9 år, inom äktenskapet. Men det var under den långa smekmånaden som ett annat frö såddes. Den till musiken.

– Vi önskade oss pengar till smekmånaden, for till New York och stannade i Greenwich Village i tre år. Vi var där och bara insöp allt, berättar han.

Där kom de i kontakt med människor som öppnade upp för hela musikindustrin. Bland annat gav mötet med gospelstjärnan Tye Tribbett en körplats i en gospelkör som sedan kommit att medverka på Justin Timberlakes "Cry me a river".

– Ja, och på låtar med Will Smith och Mary J Blige, säger Emil Jonsson.

Väl hemma blev det Stockholm för paret, där Emil pluggade musik och spelade med bland andra Jonathan Johansson. Samtidigt med att paret blev föräldrar växte också längtan efter att skapa egen musik. Trion ViVii är resultatet, bandet de har tillsammans med producenten och musikern Anders Eckeborn.

– Tillsammans med honom upptäckte vi att vi gillar samma toner och gillar samma melodispråk, förklarar Emil Jonsson.

– Att göra musik är inte lätt, men tillsammans med honom är vi som vi var 16 år.

ViViis musik har väckt uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Nu är det dags för bandets debutalbum och spelning i Göteborg. Den 12 april gästar trion Oceanen.

– Vi har aldrig spelat här tidigare. Vi är nykomlingar fast vi är gamla. Det kommer bli väldigt roligt. Som ett släktkalas, säger Emil Jonsson.

ViVii

Är: En trio bestående av paret Emil och Caroline Jonsson tillsammans med Eckeborn. De skivdebuterade förra året och kom med det självbetitlade albumet, co-producerat av Christan Walz, för en månad sedan.

Aktuella: Med spelning på Oceanen –  den första i Göteborg för bandet.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG